Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ambassadør: Læk ødelægger næppe Macrons vinderchancer

E-mails fra kampagneholdet bag den franske præsidentkandidat Emmanuel Macron er lækket kun få dage før valget.

Hackerangrebene mod den EU-positive centrum-politiker Emmanuel Macron vil næppe ødelægge hans vinderchancer mod højrefløjens Marine Le Pen. Det udtaler den danske ambassadør i Frankrig. Kirsten Malling Biering. om det franske præsidentvalg.
Hackerangrebene mod den EU-positive centrum-politiker Emmanuel Macron vil næppe ødelægge hans vinderchancer mod højrefløjens Marine Le Pen. Det udtaler den danske ambassadør i Frankrig. Kirsten Malling Biering. om det franske præsidentvalg.

Paris. Det har ikke været rart for den franske præsidentkandidat Emmanuel Macron at se private mails og dokumenter fra sin kampagnestab spredt ud over nettet dagen før valget.

Alligevel har han næppe grund til bekymring, når han søndag står over for sin modstander i valget, Marine Le Pen. Det mener Danmarks ambassadør i Frankrig, Kirsten Malling Biering.

- Man må sige, at Emmanuel Macron på dette tidspunkt nok er så langt foran Marine Le Pen med næsten 20 procent, at man ikke rigtig kan se for sig, at det ville gå hen og få den store betydning, siger hun.

- Man skal selvfølgelig aldrig sige aldrig, når det handler om valg, men det forekommer ikke særligt sandsynligt.

Macrons kampagnehold oplyser ifølge Reuters, at det har været udsat for et massivt hackerangreb, hvor en lang række dokumenter er blevet stjålet.

De er nu ifølge holdet selv blevet blandet med falske dokumenter og spredt på nettet.

Angrebet er højst sandsynligt ikke kommet som en overraskelse for franskmændene, mener Kirsten Malling Biering.

- Man har i hele forløbet af valgkampen været opmærksom på, at sådan noget som hacking, falske nyheder og de sociale medier alt i alt har en meget stor rolle at spille, siger hun.

Det er heller ikke første gang, at Macrons lejr bliver udsat for angreb over nettet. Faktisk er hele hjemmesiden for hans kampagne blevet lagt ned af hackere, fortæller den danske ambassadør.

- Så man har på alle måder prøvet at standse hans vej frem mod det, som nu altså er den anden runde af præsidentvalget, hvor han efter alt at dømme vil kunne vinde over Marine Le Pen, siger hun og understreger, at man endnu ikke er klar over, hvem der står bag angrebene.

Centrumkandidaten Emmanuel Macron kæmper mod den EU- og indvandrerkritiske Marine Le Pen om søndag at blive valgt til Frankrigs næste præsident.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.