Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ambassadør: Jordskælv vækker ånden fra 1985 i Mexico

I Mexico står man normalt ikke sammen, men det har jordskælv ændret på, siger dansk ambassadør i landet.

I Mexico står man normalt ikke sammen, men det har jordskælv ændret på, siger dansk ambassadør i landet.
I Mexico står man normalt ikke sammen, men det har jordskælv ændret på, siger dansk ambassadør i landet.

Mexico City. Det kraftige jordskælv, der tirsdag aften dansk tid ramte Mexico, har fået folk i Mexico City til at komme hinanden til hjælp på en helt ny måde.

Det fortæller Henrik Bramsen Hahn, der Danmarks ambassadør i Mexico og befinder sig i Mexico City.

»Jeg synes faktisk, det er stort at se. Der er mange af dem, jeg taler med, som også er en lidt ældre del af befolkningen, der siger, at det her er ånden fra 1985 jordskælvet, som er tilbage,« siger han.

I 1985 oplevede Mexico et voldsomt ødelæggende jordskælv, der kostede over 5000 personer livet.

Skælvet, der ramte tirsdag, har dog ikke været lige så dødeligt. Det havde en størrelse på 7,1 og har kostet over 200 mennesker livet.

Selv om mange måske finder det naturligt, at borgere hjælper hinanden, når der er jordskælv, så kommer hjælpen bag på ambassadøren.

»Folk er ude på gaden, de hjælper hinanden, og de stiller op som frivillige til redningsarbejdet.«

»Jeg synes, det er meget positivt at se, at man i et land, hvor man ikke står særlig meget sammen normalt, gør det i en situation, som vi ser nu,« siger han.

Henrik Bramsen Hahn forklarer, at mexicanerne normalt oftest er dem selv og deres familie nærmest.

»Det er meget kendt i et land, hvor de statslige strukturer måske ikke er så stærke, og hvor den statslige hjælp ikke er så stor.«

Jordskælvet tirsdag ramte især bygninger med ældre fundamenter, der ligger i den lavere del af Mexico City og på gammel søbund.

Ifølge ambassadøren har skælvet ikke ramt fattige især.

»Nogle af bydelene er nogle hipsterområder, hvor der er lidt blandede bygninger.«

»Der er helt nye bygninger, som har overlevet, og som på grund af konstruktionen ikke har skader. Og lige ved siden af ligger der gamle bygninger, som måske er restaureret, men hvor selve grundkonstruktionen i bygningerne ikke er blevet ændret,« forklarer han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.