Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ambassadør i Mexico: Alting svingede og svajede

Natten til fredag lokal tid ramte et kraftigt jordskælv med en størrelse på 8,1 Mexico.

Arkivfoto: Mexicos præsident Enrique Pena Nieto (midten) hilser på Danmarks ambassadør i Mexico, Henrik Bramsen Hahn.
Arkivfoto: Mexicos præsident Enrique Pena Nieto (midten) hilser på Danmarks ambassadør i Mexico, Henrik Bramsen Hahn.

Danmarks ambassadør i Mexico, Henrik Bramsen Hahn, lå og sov, da et kraftigt jordskælv ramte Mexico kort før midnat lokal tid.

»Vi blev vækket af jordskælvsalarmen, og så er det fast procedure, at man går udenfor, så man ikke får noget ned over sig,« siger ambassadøren.

Ambassadøren og hans familie skyndte sig derfor udenfor, hvor alting »svingede og svajede«, da skælvet ramte.

»Umiddelbart derefter så kom der et ret kraftigt jordskælv, hvor vi kunne se træer, lygtepæle og ledninger svaje kraftigt. Det varede vel henved 30 sekunder,« fortæller han.

Ambassadøren bor i et villakvarter i Mexico City, hvor der umiddelbart ikke var nogen skader at se.

Men andre steder i Mexico City er der bygninger, hvor ruderne er revnet og har fået materielle skader. Der er ikke meldinger om nogen omkomne endnu i Mexico City ifølge ambassadøren.

Der er heller ikke nogen meldinger om omkomne endnu i Mexico City. I San Cristobal har tre personer derimod mistet livet. To børn har mistet livet i Tabasco ifølge nyhedsbureauet AP.

Alle på ambassaden er i god behold, fortæller Henrik Bramsen Hahn, der nu skal finde ud af, om nogen danskere er kommet til skade.

»Det er min opgave, at finde ud af, hvor stort det her jordskælv er.«

»Følge med på de mexicanske medier og have kontakt til den mexicanske beredskabsstyrelse, så man kan finde ud af, om der eventuelt også skulle være danskere, der er kommet til skade i Mexico City,« fortæller han.

Sammen med Udenrigsministeriets Borgerservice er ambassadøren desuden i gang med at finde ud af, om der er danskere, der opholder sig i områderne nær skælvets epicentrum.

Det er ikke nogen meldinger fredag formiddag dansk tid om danske tilskadekomne.

Skælvet havde en størrelse på 8,1. Det ramte i 33 kilometers dybde ud for stillehavskysten cirka 120 kilometer sydvest for byen Tres Picos i den sydlige mexicanske delstat Chiapas ifølge nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.