Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Alle danskere slap levende fra tyfonen i Filippinerne

Resterne af et enkelt hus med en enkelt tilbagestående kokospalme på øen Manicani nær Samar i det område, hvor tyfonen rasede.
Resterne af et enkelt hus med en enkelt tilbagestående kokospalme på øen Manicani nær Samar i det område, hvor tyfonen rasede.

Alle danskere i Filippinerne slap igennem den voldsomme tyfon Haiyan med livet i behold.

Det oplyser det danske konsulat i den filippinske hovedstad, Manila, der i løbet af natten og morgenen har været i kontakt med de tre sidste savnede.

Der er ifølge Udenrigsministeriet tale om en person, som var på den samme ø som eftersøgningsholdet, som derudover har været i telefonisk kontakt med to danskere, der opholder sig på andre øer. Alle tre har det efter omstændighederne godt, og de pårørende er underrettet. Der er tale om fastboende danskere med et godt netværk i landet. Deres pårørende i Danmark har fået besked. Alle tre bor fast i Filippinerne.

Fungerende udenrigsminister Nick Hækkerup (S) glæder sig over, at der nu er skabt vished om, at alle danskere i det katastroferamte land har det godt.

»Vi er meget taknemmelige for den store hjælp, vi har fået fra de filippinske myndigheder, som jo i forvejen har haft deres at se til. Vi glæder os også over det gode samarbejde med de øvrige danske myndigheder, herunder Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet, som med timer varsel var i stand til at stille op,« siger Nick Hækkerup.

Det danske eftersøgningshold vender nu tilbage til Manila og flyver derfra tilbage til København.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.