Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Aleksander Den Stores efterkommere får særbehandling

Myndighederne i Pakistan giver særrettigheder til påståede efterkommere af den gamle græske krigers folk.

(Foto:EPA/FAROOQ KHAN)
(Foto:EPA/FAROOQ KHAN)

En domstol i Pakistan har tirsdag beordret myndighederne til at tage særlige hensyn til en gruppe borgere, der regnes for at være efterkommere af den græske-makedonske krigerkonge Aleksander Den Store og hans soldater.

Det drejer sig om indbyggerne i Kelasha. Dem er der omkring 4000 af.

De bor et bjergområde nær grænsen til Afghanistan og opretholder en levevis, der såvel religiøst som kulturelt adskiller sig fra de lokale muslimer.

Pakistan regnes for at være verdens sjette største land, når det gælder antal indbyggere, og landet er i øjeblikket i gang med en folketælling - den første i næsten 20 år.

Befolkningen skal tælles, og religioner skal kortlægges. Men det gælder de store religioner som islam, kristendom og andre trosretninger som hinduisme.

Her vil indbyggerne i Kelasha blive klemt, men de har så fået hjælp af domstolen.

Det var den lokale aktivist fra Kelasha, Luke Rehmat, der sammen med et par andre aktivister gik til provinsdomstolen for at få byens særlige trosretning opgjort separat på linje med de store religioner.

»Domstolen har truffet sin beslutning, og vi er glade,« skriver han på sin blog.

Indbyggerne i Kelasha er, når ret skal være ret, så måske ikke lige helt præcist efterkommere af Aleksander Den Store, der af historikere regnes for at have været en stor militærstrateg og en dygtig soldat.

Han kendes blandt andet for det store felttog mod Persien omkring 330 år før vor tidsregning.

Derimod regnes indbyggerne for at være efterkommere af den græsk-makedonske feltherres soldater, der blev ladt tilbage, mens Aleksander Den store drog videre mod Indien for at slås mod fyrst Poros og hans krigselefanter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.