Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Alarm: Legeplads i Tokyo ramt af radioaktivitet

Få dage efter at en drone med en radioaktiv beholder landede på regeringschefens tag, er der målt højt radioaktiv stråling på en legeplads midt i hovedstaden.

Myndighederne har fredag afspærret en legeplads i Tokyo, efter der er blevet konstateret meget høje koncentrationer af radioaktivitet på stedet.
Myndighederne har fredag afspærret en legeplads i Tokyo, efter der er blevet konstateret meget høje koncentrationer af radioaktivitet på stedet.

JAPAN: Myndighederne har fredag afspærret en legeplads i Tokyo, efter der er blevet konstateret meget høje koncentrationer af radioaktivitet på stedet.

Ifølge Reuters er der på en time målt så højt strålingsniveau, at det svarer til halvdelen den mængde, som et menneske må udsættes for i løbet af et år.

Legepladsen, der ligger i Toshima i det centrale Tokyo, er blevet spærret af, og myndighederne er nu i gang med at lokalisere kilden til radioaktiviteten.

Myndighederne mistænker ifølge Reuters, at strålingskilden kan være begravet under pladsen.

Opdagelsen af det radioaktive område kommer få dage efter, at en lille ubemandet drone landede på taget af premierminister Shinzo Abes kontorbygning i regeringskvarteret i Tokyo. Det viste sig efterfølgende, at dronen medførte en lille beholder med et lavradioaktivt materiale.

Dronen landede kort efter, at en domstol havde afvist at nedlægge forbud mod genåbning af to atomreaktorer på et kraftværk i det sydlige Japan.

Spørgsmålet om atomkraft er særdeles følsomt i Japan efter katastrofen på Fukushimaværket, der havarerede i forbindelse med jordskælvet og den efterfølgende tsunami i 2011.

Siden da har samtlige atomkraftværker i Japan været lukket,

Regeringen har netop fremlagt forslag om at nedbringe andelen af elektricitet, der produceres med atomkraft til 20-22 procent fra 30 procent før lukningen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.