Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Al-Qaeda-leder død af kvæstelser

Al-Qaedas næstkommanderende på Den Arabiske Halvø, saudiaraberen Said al-Shehri, er død efter at være blevet såret under kamp i november.

Al-Malahem Media Foundation, der står for at videregive oplysninger til pressen fra al-Qaeda, har sendt et screendump ud, der viser den næstkommanderende for terrornetværket på Den Arabiske Halvø, Said al-Shehri, der er blevet dræbt.
Al-Malahem Media Foundation, der står for at videregive oplysninger til pressen fra al-Qaeda, har sendt et screendump ud, der viser den næstkommanderende for terrornetværket på Den Arabiske Halvø, Said al-Shehri, der er blevet dræbt.

Efter længere tids koma er terroristen Said al-Shehri omkommet af de sår, han pådrog sig under en træfning med yemenitiske sikkerhedsstyrker i november. Det rapporterer Yemens statslige nyhedsbureau, Saba, på baggrund af en højtstående, men unavngiven yemenitisk sikkerhedskilde.

Said al-Shehris præcise dødstidspunkt er ukendt, men ifølge kilden er liget allerede blevet begravet.

- Han blev begravet af al-Qaeda på et ukendt sted som en del af strategien om at holde medlemmernes moral oppe, siger kilden ifølge nyhedsbureauet.

Angrebet, hvori Said al-Shehri blev dødeligt såret, fandt sted 28. november sidste år i Yemens nordlige Saada-provins.

Sad fængslet i Guantanamo

Allerede i 2002 blev han anbragt i det amerikanske torturfængsel på Cuba, Guantanamo, men ifølge Reuters blev han løsladt i 2007. Han var angiveligt en af de højest rangerende saudiske militante, som USAs daværende præsident George Bush fik løsladt fra Guantanamo efter pres fra både de saudiske myndigheder og det amerikanske retssystem.

Efter løsladelsen blev Said al-Shehri fløjet til Saudi-Arabien, hvor han senere forsvandt. Da han igen dukkede op var det som medlem af terrornetværket al-Qaeda, hvor han opnåede status af næstkommanderende på Den Arabiske Halvø.

Den cirka 40-årige al-Shehri var blandt andet mistænkt for at være indblandet i et angreb på den amerikanske ambassade i Sanaa i 2008.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.