Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Aktivist opstiller ved Egyptens præsidentvalg i 2018

Vi gør os ingen illusioner om modstanderen, siger Khaled Ali, som udfordrer præsident Abdel Fattah al-Sisi.

Vi gør os ingen illusioner om modstanderen, siger Khaled Ali, som udfordrer præsident Abdel Fattah al-Sisi.
Vi gør os ingen illusioner om modstanderen, siger Khaled Ali, som udfordrer præsident Abdel Fattah al-Sisi.

Beirut. Den egyptiske menneskerettighedsaktivist og oppositionsleder Khaled Ali siger mandag, at han vil udfordre præsident Abdel Fattah al-Sisi ved præsidentvalget i Egypten i 2018, hvis han ikke bliver forhindret i at stille op.

»Vi forbereder os på det kommende valg uden at gøre os illusioner om modstanderens ærlighed,« siger Ali, som uden held også var opstillet ved præsidentvalget i 2012.

Under valgkampen i 2012 var Khaled Ali en af to opstillede venstrefløjskandidater. Han sagde, at Egypten efter æraen med Hosni Mubarak stod foran et opgør med et helt system, en politik og et netværk af interesser.

Mubarak, der var Egyptens præsident gennem tre årtier, blev tvunget til at trække sig 11. februar 2011 efter flere ugers opstand i forbindelse med det arabiske forår.

Præsidentvalget i juni 2012 blev vundet af Det Muslimske Broderskabs kandidat, Mohamed Mursi.

Mursi blev afsat af militæret 3. juli 2013, efter en stigende utilfredshed med hans og broderskabets styre. Før og efter afsættelsen af Mursi slog militæret hårdt ned på broderskabet.

Hundredvis bliver dræbt og tusindvis blev fængslet og mange blev dødsdømt-

I maj 2014 blev hærchefen Abdel Fattah el-Sisi, som knuste broderskabet, valgt til Egyptens præsident.

/ritzau/Reuters

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.