Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

AK-47ere går som varmt brød i USA

Antallet af baggrundsundersøgelser af våbenkøbere er steget markant i måneden op til det amerikanske præsidentvalg.

Udviklingen i salget af AK47'ere bekræftes af våbenhandlerne, der har travlt ved kasseapparaterne.
Udviklingen i salget af AK47'ere bekræftes af våbenhandlerne, der har travlt ved kasseapparaterne.

Barack Obama er blevet valgt til endnu en præsidentperiode, og dermed er millioner af amerikanske våbenejeres værste frygt blevet virkelighed.

Tilhængere af USAs liberale våbenlovgivning frygter, at præsidenten vil forsøge at indføre restriktioner, og derfor har mange tilsyneladende benyttet lejligheden til at hamstre. Ifølge forbundspolitiet FBI er antallet af baggrundstjek af personer, der ønsker at købe et våben, steget med 18,4 procent i oktober, måneden op til præsidentvalget.

Udviklingen bekræftes af våbenhandlerne, der har travlt ved kasseapparaterne.

- Normalt sælger vi mellem seks og otte skydevåben pr. dag, men nu er det steget til 25. Jeg har fyldt mit lager med AK-47-rifler (Kalasjnikov, red.), der går som varmt brød, siger indehaveren af Dragonman Arms i Colorado Springs, Mel Bernstein, til KOAA-TV.

- Heldigvis havde jeg en formodning om, hvad der var på vej, fordi det samme skete med Clinton, siger våbenhandleren, der henviser til tidligere præsident Bill Clinton, som i 1994 indførte en række restriktioner for halvautomatiske våben.

Præsident Obama har ikke gjort et stort nummer ud af våbenlovgivning under sin valgkamp, men under præsidentdebatten 16. oktober løftede han lidt af sløret for sine planer:

- Jeg forsøger at få skabt en bred debat om, hvordan vi nedbringer volden generelt. Det indebærer blandt andet, at vi ser på, om vi kan få genindført forbuddet mod automatvåben.

En eventuel stramning af våbenloven skal godkendes i Repræsentanternes Hus, hvor Republikanerne har flertal. Partiet er imod restriktioner i retten til at eje våben, noget der ifølge våbenentusiaster er garanteret i den amerikanske forfatning.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.