Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Afviste asylansøgere rejser til Tyskland fra Danmark

Det er sket en stigning i antallet af afviste asylansøgere, der rejser til Tyskland fra blandt andet Danmark.

Der er ifølge det tyske indenrigsministeriet sket en kraftig stigning i antallet af afviste asylansøgere, som rejser illegalt ind i Tyskland via den dansk-tyske landegrænse. Arkivfoto.
Der er ifølge det tyske indenrigsministeriet sket en kraftig stigning i antallet af afviste asylansøgere, som rejser illegalt ind i Tyskland via den dansk-tyske landegrænse. Arkivfoto.

Der er ifølge det tyske indenrigsministeriet sket en kraftig stigning i antallet af afviste asylansøgere, som rejser illegalt ind i Tyskland via den dansk-tyske landegrænse.

Det skriver TV Syd.

De strammere asylregler i Skandinavien - herunder også Danmark - er forklaringen på den kraftige stigning.

Det oplyser det tyske indenrigsministerium i et svar til den tyske avis Die Welt.

1455 afviste asylansøgere er indrejst ulovligt i Tyskland via den dansk-tyske landegrænse, hedder det i svaret.

Det er sket i perioden fra januar 2017 til slutningen af oktober 2017. Til sammenligning var tallet året før 996.

I alt er der via landegrænsen og søvejen registreret 2269 illegale indrejser i perioden mod 1674 året før - en stigning på 35 procent.

Det drejer sig især om afghanere, irakere og syrere, der har rejst til Tyskland fra Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Når de afviste asylansøgere bliver opdaget af de tyske myndigheder søger de på ny asyl.

Det tyske indenrigsministerium oplyser, at tallene er behæftet med usikkerhed - og at antallet sandsynligvis er større, idet mange først bliver afsløret langt inde i Tyskland.

Danmark har i modsætning til Tyskland stikprøvevis indrejsekontrol på landegrænsen, men der sker ikke nogen kontrol af mennesker, der rejser ud af Danmark.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.