Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Afstemning kan få Obamas store sundhedsreform til at vakle

Torsdag kan præsident Donald Trump komme et skridt nærmere sit løfte om at ophæve Obamacare.

Republikanerne sidder på flertallet i Repræsentanternes Hus, og partiets leder i forsamlingen, Kevin McCarthy (billedet), regner med, af lovforslaget bliver godkendt. Reuters/Yuri Gripas
Republikanerne sidder på flertallet i Repræsentanternes Hus, og partiets leder i forsamlingen, Kevin McCarthy (billedet), regner med, af lovforslaget bliver godkendt. Reuters/Yuri Gripas

Washington D.C.. Repræsentanternes Hus i USA skal torsdag stemme om et lovforslag, der skal erstatte tidligere præsident Barack Obamas sundhedsreform.

Præsident Donald Trump tordnede under valgkampen mod Obamacare og garanterede sine tilhængere, at han som noget af det første efter sin indsættelse ville få ordningen skrottet.

Republikanerne sidder på flertallet i Repræsentanternes Hus, og partiets leder i forsamlingen, Kevin McCarthy, regner med, af lovforslaget bliver godkendt.

- Den vil blive vedtaget. Det er en god lov, siger Kevin McCarthy ifølge nyhedsbureauet AFP.

Beslutningen om en afstemning kommer efter et møde onsdag mellem "moderate" lovgivere og Trump, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ikke alle republikanere støtter dog Trumps ønske om fuldstændigt at skrotte Obamacare. I marts blev et lovforslag således trukket tilbage, fordi der ikke kunne findes et flertal for det i Kongressens to kamre.

Siden er lovforslaget blevet justeret flere gange, så det også tilgodeser de kongresmedlemmer, der ønsker at beholde flere elementer af Obamacare.

Reuters omtaler det nye forslag som et "kompromis".

Hvis Repræsentanternes Hus godkender lovforslaget torsdag, skal det videre til Senatet, og her kan det møde modstand.

Republikanernes flertalsleder i Senatet, Mitch McConnell, har flere gange sagt, at det kan blive vanskeligt at skaffe flertal til en reform af Obamacare.

Sundhedsreformen anses for at være Barack Obamas mesterstykke på det indenrigspolitiske område i hans tid som præsident.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.