Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Afrikanske ledere indgår største handelsaftale siden WTO

44 af de 55 medlemslande i Den Afrikanske Union går sammen om at styrke handel og økonomisk udvikling.

De mange afrikanske stats- og regeringschefer ved det såkaldte familiefoto efter underskrivelsen af frihandelsaftalen onsdag. Underskrifterne blev sat på aftalen i forbindelse med Den Afrikanske Unions topmøde i Rwandas hovedstad, Kigali. Scanpix/Str
De mange afrikanske stats- og regeringschefer ved det såkaldte familiefoto efter underskrivelsen af frihandelsaftalen onsdag. Underskrifterne blev sat på aftalen i forbindelse med Den Afrikanske Unions topmøde i Rwandas hovedstad, Kigali. Scanpix/Str

Lederne af 44 afrikanske lande har underskrevet den mest omfattende frihandelsaftale, siden Verdenshandelsorganisationen WTO blev etableret.

Aftalen skaber et enormt indre marked på det afrikanske kontinent. De 44 lande, der er med i aftalen, har tilsammen 1,2 milliarder forbrugere.

»Vores folk, vores virksomheder og særligt vores unge kan ikke vente længere med at se ophævelsen af de barrierer, der opdeler vores kontinent, forhindrer økonomien i at tage fart og forlænger elendigheden, selv om Afrika har rigeligt med rigdom,« siger kommissionsformanden i Den Afrikanske Union, Moussa Faki Mahamat.

44 ud af de 55 medlemslande i Den Afrikanske Union (AU) er foreløbig en del af frihandelsaftalen.

Et af de lande, der ikke har tilsluttet sig aftalen, er Nigeria. Landet er en af Afrikas største økonomier. Men den nigerianske præsident, Muhammadu Buhari, har været under pres fra landets fagforeninger, der er kritiske over for dele af aftalens indhold.

Frihandelsaftalen skal efter planen træde i kraft ved årets udgang. Men først skal de enkelte medlemslande have aftalen godkendt i deres respektive parlamenter.

Aftalen, som har fået navnet CFTA - som står for Continental Free Trade Area - blev underskrevet i forbindelse med Den Afrikanske Unions topmøde i Rwandas hovedstad, Kigali, onsdag.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.