Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Afrikansk al-Qaeda truer Frankrig

Al-Qaeda afdelingen i Nordafrika, der indtil nu ikke har spillet nogen rolle i terroraktionerne i Frankrig, truer med aktioner.

FRANKRIG: Terrornetværket al-Qaedas afdeling i Nordafrika, forkortet AQIM, har udstedt en terrortrussel mod Frankrig. Ifølge CNN erklærer gruppen, at Frankrig skal betale prisen for dets »vold mod muslimske lande og deres hellighed«.

Erklæringen, der er offentliggjort på en islamistisk hjemmeside, siger, at så længe Frankrig angriber muslimske lande som Mali, Syrien og Irak, og samtidig lader landets medier underminere profeten Muhammed, så er vil Frankrig udstille sig selv og være i farezonen.

Al-Qaeda i Nordafrika har indtil nu ikke spillet nogen rolle eller blevet sat i forbindelse med terrorangrebene sidste uge i Paris, hvor 12 mennesker mistede livet, da brødrene Cherif og Said Kouachi angreb det satiriske magasin Charlie Hebdo.

Begge brødre har været i Yemen i 2011 og trænet i våbenbrug hos al-Qaeda På den Arabiske Halvø, forkortet AQAP. Det blev bekræftet søndag af kilder i Yemen over for Reuters.

Den tredje gerningsmand i terrorangrebene, den afrikanskfødte Amedy Coulibaly, havde forud for sin gidseltagning i en jødisk butik i Paris og nedskydningen dagen før af en kvindelig politibetjent og en gadefejer, svoret troskab på en video mod terrorbevægelsen Islamisk Stat og dets såkaldte kalifat.

Selv om det er blevet hævdet, at de to terrorbevægelsen ikke er allierede, så kan deres sympatisører altså angiveligt samarbejde på lokalt plan.

Den franske forsvarsminister udkommanderede mandag 10.000 soldater til at bevogte strategiske mål i Frankrig, mens indenrigsministeren udkommanderede 5.000 politibetjente, der blandt andet skal beskytte landets 700 jødiske skoler mod angreb.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.