Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Afghansk regering mødes med Taleban i Frankrig

Franskmændene lægger lokaler til et møde mellem repræsentanter fra den afghanske regering og Taleban, som i mange år er forsøgt bekæmpet både internt og fra omverdenen af blandt andet NATO-styrker. Her skal Afghanistans fremtid diskuteres.

FRANKRIG: Både Taleban, den afghanske regering og andre fraktioner i Afghanistan sender i løbet af ugen repræsentanter til Frankrig, hvor de skal diskutere fremtiden uden NATO-troppers tilstedeværelse i landet. Det fortæller den franske udenrigsminister Laurent Fabius ifølge Reuters.

- Diskrete snakke har fundet sted mellem forskellige grupper i tre år, siger han til radiostationen RFI.

- Hvis man vil have fred, er det normalt mellem mennesker, som ikke er enige, og derovre taler de ikke med hinanden. Så der vil være diskussioner, men der vil ikke være forhandlinger.

Flere gange har Hamid Karzai forsøgt at få gang i ansigt-til-ansigt-forhandlinger med Taleban, men det er ikke lykkedes. Når grupperne mødes nær Paris, er det første gang i flere år, repræsentanter fra Taleban, medlemmer af regeringen og højtstående personer fra Den Nordlige Alliance befinder sig på samme sted.

Der vil dog ifølge Taleban hverken være politiske engagementer eller forhandlinger, men kun taler ved mødet.

Af sikkerhedsmæssige årsager er det præcise tidspunkt for mødet ikke meldt offentligt ud, men kommer til at ligger mellem onsdag og fredag på en hemmelig adresse nord for den franske hovedstad, som vil blive umulig at tilgå for uvedkommende, forklarer lederen af tænketanken, som har stået for planlægningen.

- Idéen er, at de får lov til at tale frit bag lukkede døre, siger lederen Camille Grand.

Ifølge udenrigsministeren er Frankrig ikke direkte involveret i diskussionerne ud over at lægge lokaler til.

NATO trækker sine tropper ud af Afghanistan i 2014, men allerede søndag forlader de sidste franske soldater landet.

BNB/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.