Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Afghansk diplomat skudt og dræbt i Karachi

Personlig strid menes at ligge til grund for drab på diplomat i afghansk konsulat i Pakistan.

A en politimand på gaden, der leder op til den Afghanske ambassade, hvor en afghansk diplomat blev skudt og dræbt mandag. REUTERS/Akhtar Soomro
A en politimand på gaden, der leder op til den Afghanske ambassade, hvor en afghansk diplomat blev skudt og dræbt mandag. REUTERS/Akhtar Soomro

En afghansk diplomat blev mandag skudt og dræbt i Afghanistans konsulat i den pakistanske storby Karachi, oplyser en talsmand for politiet.

Motivet bag drabet på diplomaten, som var tredjesekretær på konsulatet, er ikke kendt.

- Drabsmanden, som er anholdt, var en privat vagt, siger politiets talsmand, Saqib Ismail.

- Drabsmanden er også afghansk statsborger, tilføjer han.

- Vagten skød og dræbte diplomaten med sit automatvåben. Han affyrede mange skud, siger Ismail.

En ledende politimand, viceinspektør Azad Khan, siger, at skyderiet efter alt at dømme var udløst af en personlig strid mellem de to mænd.

Afghanistans ambassadør i Pakistan, Omar Zakhilwal, bekræfter skuddrabet på sin Facebookprofil.

- Der fandt i dag et skyderi sted i Afghanistans konsulat i Karachi. En afghansk vagt i konsulatet skød og dræbte en af vore diplomater. Der synes at have været tale om en personlig strid i forbindelse med en kriminel handling, skriver Zakhilwal.

Den ekstremistiske Talibanbevægelse opererer både i Afghanistan og Pakistan.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.