Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Advokater: Terrortiltalt holder belgisk retssystem for nar

Den terrortiltalte Salah Abdeslam kritiseres af advokater for ikke at møde op til sin retssag i Belgien.

Militærvagter foran retspaladset i Bruxelles hvor Salah Abdeslam er anklaget for terror.
Militærvagter foran retspaladset i Bruxelles hvor Salah Abdeslam er anklaget for terror.

Bruxelles. Den terrortiltalte Salah Abdeslam er torsdag udeblevet fra et retsmøde i Belgien, hvor han er hovedpersonen i en retssag om skud mod politibetjente.

Sagen er en forløber for en retssag, der venter ham i Frankrig, hvor han er tiltalt som den eneste overlevende for angrebet i Paris i november 2015, hvor 130 mennesker mistede livet.

Inden retsmøderne i Belgien har politiet måtte iværksætte ekstraordinære sikkerhedsforanstaltninger for at kunne gennemføre retssagen mod Abdeslam.

Blandt andet er Abdeslam blevet ført til et højprioritets-fængsel nær den belgiske grænse, så han hver dag kan køres fra Frankrig til retsbygningen i Bruxelles.

Torsdag er utilfredsheden blandt de belgiske advokater stor, efter at Abdeslam har valgt at udeblive fra retsmødet, hvor hans forsvarsadvokat skal fremlægge sit forsvar.

- Attituden trætter mig, siger Tom Bauwens, der er advokat for to af de tre politimænd, som Abdeslam er anklaget for at have skudt mod i marts 2016, få dage inden han blev anholdt af politiet.

- Han gør nar af loven, og han gør nar af alle. Han vil ikke anerkende retten, og han vil ikke anerkende vores love, siger advokaten.

Allerede ved det første retsmøde mandag, nægtede Abdeslam at svare på dommerens spørgsmål og erklærede, at tavsheden var hans våben, og at han satte sin lid til Allah.

Abdeslams belgiske advokat, Sven Mary, har torsdag sagt i retten, at han repræsenterer sin klient, der har nægtet at møde op.

En tiltalt medsammensvoren med navnet Sofiane Ayari, der er 24 år, er derfor eneste tiltalte i retten.

Anklagerne har krævet op til 20 års fængsel for både Abdeslam og Ayari. De er anklaget for to tilfælde af terror, forsøg på drab og besiddelse af ulovlige våben.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.