Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Advokater nægter at forsvare mistænkte i indisk voldtægtssag

Advokater i det indiske distrikt, hvor en ung kvinde blev gruppevoldtaget, vil ikke repræsentere de seks mænd, der står anklaget for overfaldet, der førte til kvindens død.

INDIEN: De 11 advokater, der udgør bestyrelsen i foreningen af advokater i New Delhi-distriktet Saket i Indien, sagde onsdag, at de ikke vil repræsentere nogle af de tiltalte overfaldmænd på grund af forbrydelsens karakter, skriver Cnn.com.

Det brutale overgreb på den 23-årige kvinde, der blev gruppevoldtaget på en bus og senere døde af sine kvæstelser, har ført til protester fra borgere, der mener, at politiet og myndighederne vender det blinde øje til de mange overgreb mod kvinder, som plager den indiske hovedstad.

Yderligere har advokatsamfundet appelleret til sine 7.000 medlemmer om ligeledes at afstå fra at repræsentere de anklagede, oplyser foreningens formand, Rajpal Kasana.

- Vi påtager os ikke denne sag på grund af humanitære årsager, siger han ifølge Cnn.com.

Boykotten betyder dog ikke, at de anklagede mænd ikke vil blive repræsenteret. Ifølge Cnn.com vil advokater fra andre distrikter eller dem, der udpeges af retten, sandsynligvis udfylde forsvarsrollen i stedet.

Fem af mændene ventes at blive formelt tiltalt for forbrydelsen torsdag, hvor også anklageskriftet bliver fremlagt, og det forventes, at retssagen vil blive gennemført hurtigst muligt.

Hvis mændene bliver dømt skyldige, risikerer fire af dem dødsstraf. Den ultimative straf er sjældent brugt i Indien, men ifølge Reuters vil politiet indstille mændene til dødsstraffen.

En sjette mistænkt, som menes at være under 18 år, vil formentlig blive fremstillet for en ungdomsdomstol.

En indisk minister, Shashi Tharoor, har foreslået at lade en ny lov mod voldtægt af kvinder opkalde efter den afdøde kvinde. Kvindens navn har hidtil været hemmeligholdt efter aftale med familien.

Ifølge Indianexpress.com har familien dog givet tilsagn til, at den afdøde kvindes navn kan offentliggøres, hvis det sker som led i navngivning af den nye lov.

Kvinden døde lørdag af de kvæstelser, hun pådrog sig ved voldtægten. Det skete på et hospital i Singapore, hvor kvinden de sidste dage kæmpede for sit liv.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.