Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Adam Lanza brugte »hundredvis« af kugler

For første gang har amerikansk politi officielt bekræftet, at manden bag massakren i Newtown var den 20-årige Adam Lanza. Stadig intet nyt om motiv.

27 engle i en have nær skolen.
27 engle i en have nær skolen.

Som allerede antaget var det en 20-årig mand ved navn Adam Lanza, som i fredags stod bag det skoleskyderi på Sandy Hook Elementary School i Newtown, Connecticut, som kostede 20 børn og seks voksne livet.

Byens politi har for første gang bekræftet, at gerningsmanden var Adam Lanza. Officielt er det nu også, at Lanza begik selvmord efter drabene på de mange børn og voksne på skolen.

Polititalsmand Paul Vance fortalte desuden, at gerningsmanden under sit relativt korte ophold på skolen nåede at affyre »hundredvis« af kugler, og der blev ligeledes fundet flere hundrede ubrugte kugler på Lanza efter massakren.

Mere om motiv senere

Der er dog ikke nyt om hans motiv til at gå amok på skolen i Newtown.

- Der vil komme mere om motivet, når vi nærmer os afslutningen på efterforskningen, sagde Paul Vance uden at komme med et mere konkret tidspunkt.

De fleste ofre på skolen blev dræbt med et såkaldt angrebsvåben med navnet Bushmaster AR-15, fortalte Vance. Adam Lanza havde også to håndvåben, en 10 millimeter Glock og en 9 millimeter Sig Sauer, på sig. I hans bil lå desuden en shotgun.

Søndag aften lokal tid ankommer præsident Barack Obama til Newtown, hvor han skal holde en tale og mødes med familier til de dræbte.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.