Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Absalon løslader pirater og vender hjem

Krigsskibet Absalon har frigivet 12 formodede pirater i Somalia og sætter nu kurs mod Danmark.

Dansk støtteskib Absalon vender nu hjem til Danmark efter piratjagt i Afrika.
Dansk støtteskib Absalon vender nu hjem til Danmark efter piratjagt i Afrika.

Endnu engang må det danske krigsskib Absalon opgive at få tilfangetagne pirater retsforfulgt.

Absalon frigav torsdag aften 12 af de 16 formodede pirater, som blev tilbageholdt den 11. april efter en befrielsesaktion på et piratmoderskib, hvor pakistanske og iranske gidsler blev befriet af det danske skib.

- Alle gidsler blev undsat, og fire formodede pirater blev udleveret til retsforfølgelse på Seychellerne den 28. april. De resterende 12 formodede pirater blev sat i land torsdag aften på den somaliske kyst, skriver Søværnets Operative Kommando i en pressemeddelelse.

Det er langt fra første gang, at Absalon må se i øjnene, at det ikke lykkedes at stille tilfangetagne pirater for en domstol.

I starten af april måtte Absalon sætte 17 tilbageholdte pirater på fri fod, efter at de havde været tilbageholdt siden februar, da mandskab fra Absalon i en dramatisk aktion befriede 16 gidsler fra pirater på et moderskib. Under aktionen blev to af gidslerne dræbt.

Umiddelbart efter, at de 12 pirater blev frigivet torsdag aften, udgik Absalon af NATOs antipirateri-operation ved navn Ocean Shield, og krigsskibet er nu på vej tilbage til Danmark.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.