Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Årtiers værste snestorm lammer nordlige USA

Trafikken er lammet på veje og jernbaner, og tusindvis af fly aflyst. SAS regner med at lande selskabets fly i Washington, hvis det ikke kan gå ned i New York.

En kold politibil i New York, der fik 20 cm. sne lørdag.
En kold politibil i New York, der fik 20 cm. sne lørdag.

USA: Med en vindhastighed nogle steder på 133 kilometer i timen og med nedbør på op mod 80 centimeter fejer den værste snestorm i årtier lørdag over det nordlige USA og lammer store dele af vej og togtrafikken.

Hele seks stater har erklæret undtagelsestilstand, blandt dem Massachusets, Connecticut og Rhode Islands, hvor myndighederne har beordret alle trafikanter til at holde sig fra vejene og meddelt, at der falder bøder på op til 500 dollar eller endog fængselsstraf, hvis nogen vover sig ud. Alle veje i Connecticut er lukkede, hvor der i et enkelt område er blevet målt 85 centimeter sne.

»Jeg har aldrig set noget lignende,« lyder det fra Pedro Segarra i byen Hartfort, Connecticu, stedet der er blevet begravet i 85 centimeter sne.

I Cuttyhunk, New York, når vindens hastighed op på 133 kilometer i timen.

Ifølge Reuters har snestormen »Nemo« kostet mindst et menneskeliv. En 78-årig mand er blevet ramt af en bil i staten New York, da føreren en anden bil mistede herredømmet og kørte fodgængeren ned.

Samtidig med snefaldet er vejene også blokeret af væltede træer, der enten giver efter for stormen eller snemængderne.

Mindst 600.000 mennesker er uden strøm i de sneramte områder, og i Plymouth Massachusetts er et atomkraftværk blevet lukket ned - ifølge myndighederne uden at frembyde nogen fare for befolkningen.

Mindst 5.000 flyafgange er aflyst som følge af snemængderne, og togtrafikken er unormal eller helt aflyst.

Hos SAS oplyser kommunikationschef Mikkel Thrane, at to SAS-fly til henholdsvis New York og Washington afgik normalt fra Kastrup ved middagstid lørdag, og at flyet til New York omdirgeres til Washington, hvis det viser sig umuligt at lande i New York.

I New York opfordrer borgmester Michael Bloomberg sine indbyggere til at blive hjemme, »lave noget god mad og se en film«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.