Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

955 minearbejdere reddet efter indespærring i et døgn

En strømafbrydelse satte elevatorerne i en mine ud af drift, så arbejderne måtte sidde fanget i over et døgn.

Næsten 1000 minearbejdere blev fredag reddet ud efter at have tilbragt over et døgn indespærret i en guldmine i Sydafrika. En strømafbrydelse havde sat elevatorerne ud af drift. Scanpix/Gianluigi Guercia
Næsten 1000 minearbejdere blev fredag reddet ud efter at have tilbragt over et døgn indespærret i en guldmine i Sydafrika. En strømafbrydelse havde sat elevatorerne ud af drift. Scanpix/Gianluigi Guercia

955 minearbejdere er fredag blevet reddet op fra en guldmine i den lille sydafrikanske by Theunissen.

Arbejderne har siddet fanget over et døgn i Beatrix-guldminen, efter at en storm forårsagede en strømafbrydelse, der satte elevatorerne ud af drift.

Ingen minearbejdere kom noget til, men der meldes om tilfælde af dehydrering og forhøjet blodtryk.

Strømafbrydelsen skete onsdag, hvor det efter 30 timer lykkedes teknikkerne at få strømmen tilbage til elevatorerne, så minearbejderne kunne komme op til overfladen igen.

Uheldet ved Beatrix-minen, der ligger omkring 290 kilometer sydvest for Johannesburg, har fået fagforeninger for minearbejdere til at reagere på arbejdernes forhold.

Den Nationale Union af Minearbejdere i Sydafrika har bedt arbejderne om at nægte at arbejde under farlige forhold.

Unionen udtrykte fredag, at selskaber som Sibanye-Stillwater, der ejer den omtalte guldmine, bør gøre mere for sikkerheden for deres arbejdere.

»Store multinationale selskaber som Sibanye-Stillwater, som burde være industriens ledere i at skabe en sikkerhedskultur, gør alt for lidt for at forhindre ulykker,« siger unionen fredag.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.