Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

85 civile er dræbt i belejret syrisk by

Luftangreb har dræbt 85 civile i den belejrede by Ghouta i Syrien siden december.

Luftangreb har dræbt 85 civile i den belejrede by Ghouta i Syrien siden december.
Luftangreb har dræbt 85 civile i den belejrede by Ghouta i Syrien siden december.

FN's menneskeretschef, Zeid Ra'ad al-Hussein, kommer onsdag med en opfordring om at passe på de civile i Syrien, efter at adskillige er dræbt i landet på kort tid.

Alene i det østlige Ghouta i Syrien, der er en forstad til Damaskus, er 85 civile dræbt siden 31. december.

Ghouta er en oprørskontrolleret enklave, der er under belejring.

»I det østlige Ghouta, hvor en lammende belejring har forårsaget en humanitær katastrofe, bliver indbyggerne ramt dag og nat af luftangreb fra jorden og fra luften,« siger Zeid Ra'ad al-Hussein i en udtalelse.

Han understreger samtidig, at alle parter i konflikten er forpligtet under international lov til at skelne mellem civile mål og militære.

I Ghouta lever mere end 400.000 personer under regeringsstyrkers belejring.

Senest onsdag blev mere en tyve personer dræbt i et bombardement af det østlige Ghouta.

»Lidelserne for folket i Syrien har ingen ende,« siger Zeid Ra'ad Al Hussein.

Zeid Ra'ad Al Hussein udtrykker også stor bekymring over situationen i Idlib, hvor mere end 2,6 millioner syrere opholder sig. Inklusive 1,1 million personer der er flygtet fra andre steder i landet.

Også her har regeringsstyrker indledt en offensiv mod oprørsstyrkerne.

»I Idlib er angrebene på jorden og luftangrebene eskaleret. Mens regeringen bevæger sig hurtigt i sin offensiv og får momentum, bliver sikkerheden for de hundredtusindvis af civile sat på spil,« siger han.

I deres offensiv har de regeringstro styrker onsdag nået en oprørskontrolleret luftbase, som oprørere tog kontrol over i 2015.

Abu Zuhour-luftbasen har været et af hovedmålene for en regeringsoffensiv, der startede i oktober.

I den offensiv forsøger den syriske regering at sikre en forbindelse mellem den syriske hovedstad, Damaskus, og den nordlige by Aleppo.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.