Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

781 børn er forsvundet fra norske asylcentre på få år

Red Barnet advarer om, at børn på flugt risikerer at blive udsat for overgreb og menneskehandel.

Oslo: 781 børn er siden 2013 forsvundet sporløst fra asylcentre i Norge, viser tal fra landets udlændingestyrelse.

Af dem er 178 uledsagede, mindreårige asylansøgere, skriver Dagsavisen.

Rekordmange 31.145 personer søgte asyl i Norge sidste år, men af dem er der mange, som forsvinder ud af systemet. Ifølge de seneste tal forsvandt 2207 asylansøgere fra norske modtagecentre sidste år uden at sige, hvor de tog hen.

Ud af dem var der 301 børn - 73 var kommet til Norge uden deres forældre.

I 2013 og 2014 forsvandt der i alt 480 børn, hvoraf 105 var uledsagede.

Camilla Engeset, specialrådgiver på flygtningeområdet i Red Barnet i Norge, synes, at tallet ligger alt for højt.

- Vi mener, at der er blevet gjort alt for lidt både for at stoppe børnene fra at forsvinde og for at finde børnene igen, når de forsvinder. Det er en stor bekymring, at børn, som kommer til Norge, forsvinder, uden at vi ved, hvad der sker.

- Vi ved, at mange mindreårige, før de kommer til Norge, er meget udsatte i forhold til menneskehandel, vold og overgreb på vej til Europa. Der er en risiko for, at de også er det, efter at de er kommet til Norge, siger Camilla Engeset til Dagsavisen.

Ifølge den norske udlændingestyrelse er der forskellige årsager til, at asylansøgere forsvinder fra modtagecentrene.

Mange rejser til andre europæiske lande for at søge asyl dér, mens en stor del rejser tilbage til deres hjemland eller et nærområde. Men mange vælger også at gå under jorden og leve papirløst i Norge eller andre lande, lyder det.

/ritzau/NTB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.