Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

7-årig pige sneg sig ubemærket om bord på fly til Korsika

Blind passager i skolealderen. Hvordan kan en syvårig pige uden de store problemer snige sig forbi sikkerhedskontrollen og om bord på et fly til Korsika?

Lufthavnspersonalet i Geneve har røde ører efter at være blevet taget ved næsen af en blind passager i skolealderen.
Lufthavnspersonalet i Geneve har røde ører efter at være blevet taget ved næsen af en blind passager i skolealderen.

Moderne børneopdragelse lægger vægt på selvstændighed og initiativ. Men det kan også føre for vidt, når poderne udviser handlekraft.

I hvert fald hvis man spørger forældrene til en af verdenshistoriens yngste blinde passagerer.

En syv-årig pige fra Schweiz har vakt opsigt, da hun søndag steg om bord på et Easyjet-fly i lufthavnen i Geneve uden at være i besiddelse af hverken gyldig billet eller voksent selskab. Pigen blev først opdaget af flypersonalet, da maskinen var klar til afgang.

I mellemtiden har lufthavnen rekonstrueret pigens uautoriserede springtur. Angiveligt blev pigen søndag væk fra sine forældre på hovedbanegården i Geneve. I stedet for at gå i panik valgte pigen resolut at stige om bord på et direkte tog til lufthavnen, hvor hun uden billet passerede sikkerhedskontrollen.

Pigen var listig nok til at holde sig i nærheden af voksne flypassagerer og undgik på den måde at vække synderlig opmærksomhed.

Da pigen efterfølgende forsøgte at borde flyet til Korsika, blev hun i første omgang afvist af flypersonalet. På en overvågningsvideo fra lufthavnen kan det ses, hvordan pigen derefter udnyttede sin beskedne størrelse til at smutte forbi sikkerhedskontrollen.

Først blandede hun sig med de øvrige ventende flypassagerer, og da stewardesserne derefter rettede opmærksomheden mod andre (betalende, red.) passagerer, så pigen tilsyneladende sit snit til at snige sig igennem boardingkontrollen og om bord på flyet. Her stoppede turen endelig for den syv-årige globetrotter. Kort før afgang blev pigen opdaget af flypersonalet, der kontaktede schweizisk politi.

Episoden har ført til selvransagelse hos de schweiziske lufthavnsmyndigheder. Bertrand Stämpfli, der er talsmand for lufthavnen i Geneve, betegner pigens ubemærkede påstigning som en »yderst beklagelig hændelse«. Lufthavnen vil nu indlede et grundig tjek af sikkerhedsprocedurerne.

Pigen er i god behold og er nu tilbage hos sine forældre. Indtil videre er der ingen forklaring på, hvorfor den unge flypassager netop ville til Korsika.

Troels Heeger er Berlingskes korrespondent i Tyskland

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.