Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

6000 migranter er blevet reddet på Middelhavet på to dage

I flere operationer fredag og lørdag er 6000 migranter i både på vej mod Europa blevet reddet ifølge kystvagt.

Siden årets begyndelse er cirka 37.000 mennesker ankommet til Italien fra Libyen (arkivfoto). Scanpix/Mahmud Turkia
Siden årets begyndelse er cirka 37.000 mennesker ankommet til Italien fra Libyen (arkivfoto). Scanpix/Mahmud Turkia

Rom. På to dage er omkring 6000 migranter på vej mod Europa over Middelhavet blevet reddet i land af myndighederne.

Det er sket i adskillige "hektiske" operationer fredag og lørdag. Det oplyser den italienske kystvagt.

Cirka 3000 mennesker i gummibåde på vej fra Libyen til Italien blev reddet fredag, mens omkring 3000 andre blev reddet lørdag.

Italiens kystvagt har i samarbejde med landets flåde, EU's grænseagentur (Frontex), den libyske kystvagt og flere ngo'er stået for redningsarbejdet.

De fleste af migranterne er blevet bragt i land i Italien, mens andre om bord på et skib fra Læger Uden Grænser er på vej, lyder det sent lørdag aften.

Den libyske kystvagt oplyser, at den har hentet omkring 170 migranter ud for kysten ved Tripoli i land. Den har ikke formået at redde flere "på grund af manglende midler", oplyses det.

Imens oplyser FN's Internationale Organisation for Migration (IOM), at lokale fiskere reddede 371 migranter i land fredag ud for kysten ved den libyske by Zuwara.

Italien og Libyen har i de seneste måneder styrket deres samarbejde.

Det sker for at reducere antallet af mennesker, der sætter deres liv på spil ved at begive sig ud på den farefulde rejse i gummibåde over Middelhavet.

Den italienske regering underskrev i februar en aftale med Libyen om at tilbyde mandskab og teknisk assistance til den libyske kystvagt.

I slutningen af april leverede Italien to speedbåde til Libyen, mens otte både bliver leveret i slutningen af juni.

Siden årets begyndelse er cirka 37.000 mennesker - mange af dem fra syd for Sahara - ankommet til Italien fra Libyen. Det er cirka 30 procent flere end i samme periode sidste år, viser tal fra Italiens indenrigsministerium.

I 2016 mistede 4500 mennesker livet i forsøget på at nå Europa over Middelhavet. Hidtil i 2017 har 1000 andre mødt samme skæbne.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.