Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

600 britiske jihadister forhindret i at nå til Syrien

Storbritanniens udenrigsminister, Philip Hammond, siger, at rekruttering af nye krigere er et problem for IS.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

London: Omkring 600 britiske hellige krigere er blevet bremset i at komme til Syrien for at slutte sig til ekstremistgruppen Islamisk Stat og andre jihadistgrupper.

Det meddelte den britiske udenrigsminister, Philip Hammond, lørdag.

Samtidig er omkring 800 kommet over grænsen siden 2012, og halvdelen af dem menes fortsat at opholde sig i det krigshærgede land, sagde Hammond i kommentarer, der blev offentliggjort i de britiske aviser The Guardian og The Daily Telegraph.

- Omkring 800 briter er rejst til Syrien, og halvdelen er der endnu. Men oven i det tal har vi forhindret andre 600 i at nå frem, sagde han under et besøg i den sydlige del af Tyrkiet.

Den britiske udenrigsminister sagde, at antallet af briter, der er standset i Tyrkiet, er steget i de seneste otte måneder, fordi styret i Ankara på ny vurderer omfanget af trusler mod landet fra ekstremistgruppen Islamisk Stat.

Han sagde, at et større samarbejde mellem London og Ankara også spillede en væsentlig rolle.

Ved siden af de udenlandske luftangreb, sagde Hammond, sætter det også IS' ledelse i hovedkvarteret i Raqqa under ekstra pres, at jihadister, der ønsker at slutte sig til IS, bliver forhindret i deres forehavende.

- Der er beviser på, at IS finder det vanskeligt at rekruttere nye krigere til brigaderne i Raqqa, på grund af det store frafald af udenlandske krigere. Ikke kun dem, der er mål for britiske droner, men også amerikanske angreb på udenlandske krigere, sagde han.

- Generelt er de strakt til det yderste nu. Deres styrker på landjorden er, set i forhold til de enorme områder, de sidder på, helt utilstrækkelige, tilføjede Hammond.

Britiske kampfly sluttede sig til den amerikansk ledede koalitions bombardement af IS-mål i Syrien, efter at det britiske parlament havde godkendt det i december. På det tidspunkt var briterne allerede involveret i angreb på IS-mål i Irak.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.