Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

500 euro for en illegal indvandrer

Berlusconis sikkerhedsoffensiv ruller over det italienske landskab. En borgmester i Adro udlover 500 euro i dusør til hver politimand, der fanger en illegal indvandrer.

En politibetjent i Rom ekskorterer med hjælp fra en soldat en gadesælger væk, som havde taget ulovligt opstilling på vejen.
En politibetjent i Rom ekskorterer med hjælp fra en soldat en gadesælger væk, som havde taget ulovligt opstilling på vejen.

I mandags sendte den italienske regering soldater på gaden for at hjælpe politiet med at bekæmpe illegal indvandring, kriminalitet og terror. Nu er Berlusconi gået endnu et skridt videre i sikkerhedsoffensiven og har udstyret de italienske borgmestre med øgede beføjelser i kampen mod kriminalitet, skriver Süddeutsche Zeitung.

Indenrigsministeren opfordrer borgmestrene landet over til »at udvikle kreative ideer til at sætte en stopper for kriminaliteten«.

Den italienske avis La Repubblica skriver ifølge Süddeutsche Zeitung,
at borgmesteren i den italienske by, Adro, har udtænkt en dusørordning, hvor en politimand bliver belønnet med 500 euro per illegal indvandrer, han fanger.

Tager penge fra tiggere
I Rom overvejer borgmesteren, Gianni Alemanno, at forbyde mennesker at lede efter brugbare ting i affaldscontainere. I Verona bliver tiggere frataget deres fortjeneste. Roberto Pucci der har magten med støtte fra kommunistpartiet i Massa Carrara vil opsætte overvågningskameraer mod grafittimalere:

»Jeg vil udnytte alle særbeføjelser i i kampen mod prostitution, narkotika, skade på offentligejendom og sortbørshandel.,« siger Roberto Pucci.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.