Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

50.000 evakueres i tysk by efter fund af bomber fra Anden Verdenskrig

Arkivfoto: Iris
Arkivfoto: Iris

Søndag vil omkring 50.000 indbyggere i den tyske by Hannover blive evakueret fra deres hjem, mens eksperter uskadeliggør bomber fra Anden Verdenskrig.

Det skriver BBC.

Aktionen, der er den andenstørste i Tysklands historie, kommer til at påvirke en tiendedel af befolkningen i den tyske by.

Evakueringerne starter klokken ni søndag formiddag og vil formentlig slutte engang søndag aften. I det tidsrum skal indbyggerne forlade deres hjem. De er blevet rådet til at tage nødvendige ejendele så som medicin med sig, samt sørge for, at der er slukket for al gas og el.

Ifølge The Local vil tusindvis af frivillige fra området sammen med bombeeksperterne sørge for, at aktionen forløber problemfrit. Desuden står hundredvis af ambulancer klar, hvis det skulle blive nødvendigt.

Hannover by har sørget for at planlægge adskillige kulturelle aktiviteter i form af guidede ture på byens museer, visning af børnefilm og spilledag for byens ældre borgere. På den måde håber man at kunne holde de indbyggere, der er påvirket af evakueringen, beskæftiget, mens aktionen står på.

Der bliver stadig fundet bomber fra Anden Verdenskrig flere steder i Tyskland, selvom det er mere end 70 år siden, at krigen sluttede.

Den største evakuering siden Anden Verdenskrig fandt sted i den tyske by Augsburg juleaften sidste år. Her blev 54.000 mennesker tvunget til at forlade deres hjem, efter en bombe på 3,8 tons blev fundet i forbindelse med byggearbejde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.