Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

5.000 franske betjente passer på skoler

Jødiske skoler over hele Frankrig kommer under overvågning af frygt for nye terrorangreb.

Franske sikkerhedsmyndigheder har udkommanderet op mod 5.000 politibetjente til at beskytte de 717 jødiske skoler over hele landet.

Ifølge Sky News sker det af frygt for nye terroraktioner i kølvandet på massakren på magasinet Charlie Hebdo og de følgende dages gidseltagninger, der kostede 17 uskyldige livet. Hertil kommer de tre terrormistænkte, Amedy Coulibaly, der blev dræbt i en jødisk butik i Paris, hvor han holdt en halv snes gidsler, samt de to brødre, Chérif og Said Kouachi. De blev dræbt i en mindre by 70 kilometer nord for Paris, hvor de havde forskanset sig i et trykkeri i byen Dammatin-en-Göele.

Frankrigs indenrigsminister Bernard Cazeneuve har mandag meddelt, at der i løbet af de næste par dage, vil blive udkommanderet soldater som forstærkning til politiet ved skolerne.

Israels premierminister, Benjamin Netahyahu, besøger senere mandag den jødiske butik, hvor gidseldramaet fandt sted.

Terrorhandlingerne har ifølge BBC også fået Frankrigs præsident, Francois Hollande, til at indkalde sit kabinet, herunder premierminister Manuel Valls, samt lederne af landets efterretningstjenester. Mødet holdes senere i dag.

Dagsordenen på mødet bliver en foreløbig evaluering af begivenhedsforløbet, samt det kritiske spørgsmål om, hvordan terroraktionerne i det hele kunne finde sted, når de to brødre i en årrække havde været under overvågning fra efterretningstjenesterne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.