Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

43-årig tidligere major kan være i spil som ny Labour-leder

Labour-parlamentsmedlemmet Dan Jarvis kan blive Jeremy Corbyns efterfølger som partiets leder, siger lektor.

Dan Jarvis deltog sammen med sin kone, Rachel Jarvis, til begravelsen af Labour-politikeren Jo Cox, som for to uger siden blev skudt og stukket ihjel på åben gade i det nordlige England. Scanpix/Oli Scarff
Dan Jarvis deltog sammen med sin kone, Rachel Jarvis, til begravelsen af Labour-politikeren Jo Cox, som for to uger siden blev skudt og stukket ihjel på åben gade i det nordlige England. Scanpix/Oli Scarff

London. Hvis det lykkes utilfredse parlamentsmedlemmer fra Labour at få afsat partiets leder, Jeremy Corbyn, er det muligt, at det relativt ukendte medlem 43-årige Dan Jarvis kommer i spil til posten.

Det vurderer lektor Edward Ashbee, der forsker i britisk politik ved CBS.

Han peger på, at Jarvis er tidligere major i den britiske hær.

- Parlamentsmedlemmerne vil måske forsøge at promovere Dan Jarvis. Netop fordi han er tidligere soldat, bliver han betragtet som en kandidat, der kan appellere til andre end de traditionelle Labour-vælgere, siger lektoren.

- Hvis det var i dag, Labour skulle vælge en ny leder, ville jeg sætte mine penge på ham.

Jarvis har tidligere været udsendt til Kosovo, Nordirland, Sierra Leone og adskillige gange til Irak og Afghanistan. Han har desuden gjort tjeneste i det britiske faldskærmsregiment. Det fremgår af hans hjemmeside.

I januar 2011 blev Jarvis den første person siden Anden Verdenskrig til at fratræde sin militære tjeneste for at bestride en post i et parlamentarisk suppleringsudvalg.

Han blev valgt ind i det britiske parlament 3. marts 2011.

Flere fremtrædende medlemmer af det britiske oppositionsparti har i løbet af de seneste dage sagt, at de ikke længere kan støtte Jeremy Corbyn.

Det sker, efter at briterne i torsdags stemte for at forlade EU.

Corbyn, der er tilhænger af EU, er blevet kritiseret for sin indsats under valgkampen og dermed indirekte beskyldt for at være medansvarlig for det overraskende udfald af afstemningen.

Edward Ashbee peger desuden på Labours stedfortrædende leder, Tom Watson, som en mulig afløser, hvis Jeremy Corbyn bliver tvunget fra posten.

Watson er blandt krigstilhængerne i Corbyns skyggekabinet og var blandt dem, der stemte for at bombe Syrien tilbage i 2013.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.