Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

400 nigerianske børn er døde af blyforgiftning

Myndighederne lover at gribe ind over for den blyforurening, der har dræbt hundredvis af børn i Nigeria.

NIGERIA: Nigerias regering reagerer nu på et voldsomt udbrud af blyforgiftning, som har dræbt mindst 400 børn, siger en lokal senator ifølge Reuters.

Hidtil har den nigerianske regering intet gjort for at hjælpe de mange ofre, der er blevet forgiftet gennem arbejde i guldminer i den nordlige delstat Zamfara. I maj sidste år lovede regeringen at afsætte 850 millioner naira (cirka 30 millioner kroner, red.) til at stoppe forureningskilden og sikre behandling til de tusindvis af forureningsofre, men hidtil er pengene ikke dukket op, oplyser den humanitære organisation Læger Uden Grænser.

Ifølge hjælpeorganisationen deltog ingen af de ansvarlige ministre - hverken ministeren for minedrift, miljø eller sundhedsministeren - i en konference, som sidste år skulle sætte fokus på problemet. Men myndighederne tager problemet alvorligt og vil nu gribe ind, forsikrer Bukola Saraki, der er medlem af det nigerianske senats miljøudvalg.

- Pengene vil blive frigivet i denne uge. Desværre har der ikke været nok opmærksomhed på dette problem. Indimellem bliver de mest sårbare glemt, siger han i et interview med Reuters.

Ifølge Læger Uden Grænser er det afgørende, at få has på forureningen inden april, hvor regntiden begynder og varer frem til omkring oktober. Det kan umuliggøre fremkommeligheden på Nigerias i forvejen dårlige vejnet, og det kan gøre det umuligt at påbegynde rensningsarbejdet. Det vil også umuliggøre behandlingen af de omkring 1.500 børn, der er blevet forgiftet.

Den danske afdeling af Læger Uden Grænser oplyser, at blyforgiftningen har ramt både børn og voksne i forskellige landsbyer i Zamfara, hvor mange familier lever af at udvinde guld af malm. De kommer i kontakt med blyet, når malmen knuses og tørres i private hjem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.