Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

40 både skal hjælpe beboere ud af Houstons vandmasser

Tusindvis af mennesker har søgt tilflugt på tagene af deres huse i Houston, hvor vandet er steget faretruende.

En bil er væltet halvvejs på siden af vandmasserne i Houston søndag. Reuters/Reuters
En bil er væltet halvvejs på siden af vandmasserne i Houston søndag. Reuters/Reuters

Myndighederne i Houston, Texas, sætter 40 både til at sejle ind i de værst oversvømmede kvarterer af storbyen og evakuere beboere.

Det oplyser Houstons borgmester, Sylvester Turner, ifølge Reuters på en pressekonference søndag ved middagstid lokal tid.

Over 2000 indbyggere har ringet til alarmcentralen og bedt om at blive reddet ud af deres huse eller biler, tilføjer borgmesteren.

»Jeg behøver ikke at fortælle nogen, at dette er en meget, meget alvorlig storm,« siger Turner.

»Vi har adskillige hundrede meldinger om oversvømmelser. Vi forventer, at det tal vil stige ret dramatisk,« siger han ifølge nyhedsbureauet AP.

Den stigende vandstand har fået tusindvis af indbyggere i Houston til at søge tilflugt på deres hustage.

En flåde af redningshelikoptere, både og særlige biler, der er bygget til at kunne køre gennem de oversvømmede veje, er sat ind for at hjælpe de værst ramte indbyggere ud.

Men oversvømmelser er så massive, at myndighederne foreløbig ikke har kunnet udpege de hårdest ramte områder.

Redningsmandskabet kan heller ikke følge med de mange opkald og må prioritere de opkald, hvor det er et spørgsmål om liv eller død.

Nogle steder er vandet steget så meget, at det er begyndt at trænge ind på første sal i husene.

Myndighederne opfordrer folk i de oversvømmede områder til at søge op på tagene af deres huse, så de ikke risikerer at blive fanget af vandmasserne, hvis de søger tilflugt i loftsrum.

I Harris County har sherif Ed Gonzalez opfordret folk til at søge hjælp via Twitter. Blandt dem, der har gjort brug af denne mulighed, er en kvinde som skriver:

»Jeg har to børn sammen med mig, og vandet er ved at opsluge os.«

Nogle steder er vandet så højt, at folk bruger oppustelige badedyr og luftmadrasser til at padle gennem vandmasserne og komme i sikkerhed. Andre steder ser man indbyggerne vade gennem vand med deres vigtigste ejendele i store skraldesække.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.