Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

34 anholdt ved voldsomme protester over sort mands død

I en uge har der været demonstrationer i den amerikanske by Baltimore mod politiets hårdhændede behandling af en sort ung mand, som døde kort tid efter anholdelsen. Lørdag udviklede protesterne sig voldeligt, og politiet har anholdt 34 demonstranter.

Søndag var der demonstrationer til støtte for Freddie Gray, der døde den 19. april efter en anholdelse i Baltimore.
Søndag var der demonstrationer til støtte for Freddie Gray, der døde den 19. april efter en anholdelse i Baltimore.

USA: Politiet i Baltimore i delstaten Maryland i USA har anholdt 34 personer i forbindelse med lørdagens voldsomme protester, den sorte mand Freddie Grays død har medført.

Demonstranterne beskadigede flere politibiler og ødelagde vinduer, og politiet var nødsaget til at bære hjelme, efter demonstranter havde kastet med blandt andet vandflasker.

Borgmesteren i Baltimore, Stephanie Rawlings-Blake, sagde efter anholdelserne, at hun var »dybt skuffet« over de voldelige optøjer, efter en uge med fredelige demonstrationer.

Den 25-årige Freddie Gray døde forrige søndag efter politiet havde undladt at give ham rettidig lægehjælp i forbindelse med en skade på rygsøjlen, som han pådrog sig, da han blev anholdt af politiet.

En af Freddie Grays families advokater har fortalt, at hans rygsøjle næsten var skilt fra hans nakke, og at han havde tre brækkede ryghvirvler.

Freddie Gray er den seneste i rækken af sorte mænd, der er døde som følge af at have været udsat for en hårdhændet behandling af politiet. Dødsfaldene har forårsaget et ramaskrig i USA, fordi mange opfatter hændelserne som en hårdhændet og uberettiget magtanvendelse mod sorte amerikanere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.