Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

300 flygtningebørn er forsvundet i Sverige siden nytår

Unge flygtninge risikerer at ende i prostitution, advarer Migrationsverket og politiet i Sverige.

Stockholm: I løbet af årets første måneder er 313 uledsagede børn og unge, der er kommet til Sverige som flygtninge, sporløst forsvundet.

Dermed ser 2016 ud til at blive året, hvor antallet af uledsagede unge, som forsvinder fra myndighederne, slår rekord. Det skriver avisen Svenska Dagbladet.

Hele sidste år forsvandt omkring 420 flygtninge under 18 år, og i stedet for en seng og skolegang er det en uvis og potentiel farlig skæbne, der venter de mange børn, advarer både politiet og Migrationsverket, Sveriges pendant til Udlændingestyrelsen i Danmark.

Blandt andet rapporterer politiet om et stigende antal uledsagede flygtningebørn, der havner i prostitution.

- Hvordan skaffer du mad? Hvordan skaffer du penge? Hvis en voksen skal give dig penge, kræver de måske en modydelse, såsom at barnet skal udføre seksuelle tjenester eller kriminalitet, siger Kjell-Terje Torvik, Migrationsverkets børneekspert, til Svenska Dagbladet.

Det bliver bakket op af politiet i Stockholm.

- Det handler ofte om børn, som har forladt deres bosted eller har fået afslag på asyl og derfor er gået under jorden. De har ingen steder at tage hen og ingen penge. Prostitution bliver en sidste udvej, siger politimanden Christian Frödén til avisen.

Ifølge de svenske myndigheder er det vanskeligt at vide, hvorfor de unge vælger at forsvinde og bryde kontakten med Migrationsverket.

Det kan dog være afslag på asyl eller en gæld til menneskesmuglere, der tvinger børnene ud i et desperat parallelsamfund.

- Børn, der ikke har noget netværk, bliver vældigt interessante for mennesker, der kan udnytte dem, og de har ingen voksne til at forsvare sig, siger Kjell-Terje Torvik til Svenska Dagbladet.

Ifølge politimand Christian Frödén er det svært at sige noget om problemets omfang. Hans fornemmelse er dog, at det oftest er flygtningedrenge, der sælger deres kroppe i parker eller på gadehjørner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.