Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

30.000 afrikanske asylansøgere demonstrerer i Israel

Mere end 30.000 afrikanske asylansøgere, der er kommet illegalt ind i Israel, gik søndag på gaden i Tel Aviv med krav om opholdstilladelse.

ISRAEL: I den største demonstration nogensinde arrangeret af asylansøgere gik mere end 30.000 afrikanske migranter søndag på gaden i Tel Aviv. På byens centrale Rabin-plads protesterede de fredeligt mod, at Israel har afvist at give dem flygtningestatus, samt at hundredvis af asylansøgere bliver tilbageholdt uden at blive stillet for en dommer. Det skriver AFP.

»Vi er alle flygtninge« og »ja til frihed, nej til fængsel«, råbte demonstranterne, der blev bakket op af israelske menneskerettighedsaktivister.

Det ultraortodokse parlamentsmedlem og tidligere indenrigsminister Eli Yishai fordømmer demonstrationen. Han mener, »infiltranterne«, som myndighederne kalder de illegale indvandrere, bliver opmuntret af »anti-zionistiske menneskerettighedsorganisationer«.

Flere menneskerettighedsgrupper vurderer ifølge AFP, at de fleste afrikanske indvandrere i Israel ikke kan deporteres, da deres liv vil være i overhængende fare, hvis de vender hjem til Sudan og Eritrea.

»Vi er flygtet fra forfølgelse, diktaturer, borgerkrige og folkemord. I stedet for at betragte os som flygtninge behandler Israel os som kriminelle,« siger Dawud, en asylansøger fra Eritrea, til AFP.

En ny lov i Israel, der trådte i kraft 10. december, giver myndighederne mulighed for at tilbageholde illegale indvandrere i op til et år, uden at de skal stilles for en dommer.

Ifølge Israels premierminister, Benjamin Netanyah, udgør landets omkring 60.000 illegale indvandrere fra Afrika »en trussel mod den israelske stat«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.