Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

30 omkom under brand i behandlingscenter i Baku

Sengeliggende patienter på behandlingscenter kunne ikke redde sig ud fra brændende træbarak.

Mindst 30 mennesker er omkommet i en brand i et behandlingscenter for narkomaner i Baku, hovedstaden i Aserbajdsjan, skriver det lokale nyhedsbureau APA. Reuters/Aziz Karimov
Mindst 30 mennesker er omkommet i en brand i et behandlingscenter for narkomaner i Baku, hovedstaden i Aserbajdsjan, skriver det lokale nyhedsbureau APA. Reuters/Aziz Karimov

Baku. Mindst 30 mennesker er omkommet i en brand i et behandlingscenter for narkomaner i Baku, hovedstaden i Aserbajdsjan. Det skriver det lokale nyhedsbureau APA.

Brandfolk og redningsarbejdere har slukket branden og forsøger at klarlægge årsagerne til den.

Branden, som brød ud tidligt fredag, raserede træbygningen, hvor centeret lå, fuldstændigt, skriver det russiske nyhedsbureau Interfax.

De sengeliggende patienter på centeret kunne ikke redde sig ud fra deres brændende træbarak, hedder det.

Nødhjælpsgrupper siger, at Aserbajdsjans regering klart undervurderer antallet af narkomaner i landet og ikke har sat tilstrækkeligt med ressourcer af til at behandle dem.

Landets største narkotikaproblem er heroin fra Afghanistan. Flere smuglerruter går gennem Aserbajdsjan. Landet har længe også været transitsted for amerikanske soldater og forsyninger til Afghanistan.

»Narkotikaproblemer begyndte efter Sovjetunionens opløsning,« har medlemmer af Statens Kommission for Bekæmpelse af Narkotika tidligere sagt.

Aserbajdsjan er en muslimskdomineret, tidligere sovjetstat. Landet grænser op til Rusland og Iran og har betydelige olie- og gasressourcer. Hovedparten af landets knap ti millioner indbyggerne er shiamuslimer.

Den armenske enklave Nagorno-Karabakh, der internationalt er anerkendt som en del af Aserbajdsjan, har siden en væbnet konflikt i 1990'erne, været kontrolleret af armenske separatister.

Området skaber stadig stærke spændinger i regionen, og fredsforhandlinger om en løsning på striden har stået i stampe i adskillige år.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.