Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

30 døde efter massakre i Nigeria

Mere end 30 mennesker er blevet henrettet af nigerianske soldater, oplyser Amnesty Internationals generalsekretær.

NIGERIA: Volden i Nigeria når nye højder. Mere end 30 mennesker er blevet skudt og dræbt i den nordøstlige by Maiduguri, oplyser Amnesty Internationals generalsekretær ifølge CNN.

- Vi har helt sikkert fået bekræftet fra vores kontakter, at mere end 30 mennesker er blevet dræbt - summariske henrettelser, så vidt vi forstår, siger generalsekretær Salil Shetty til CNN.

Vidner fortæller Amnesty og CNN, at drabene blev udført at nigerianske sikkerhedsstyrker.

- Det er ikke et isoleret eksempel. Det sker hele tiden. Almindelige borgere er simpelthen fanget i krydsilden, tilføjer Shetty.

En imam fra en af byens moskeer fortæller til BBC, at fire af hans sønner blev dræbt, og at syv andre alene fra hans gade blev skudt ned.

Han fortæller, at soldater tog ham og hans sønner med og førte dem til en åben mark, hvor unge blev adskilt fra resten efter at være genkendt på en computer. De blev derefter bedt om at se den anden vej og skudt ned, fortæller imamen.

Massakren, der angiveligt fandt sted torsdag, sker kun to dage efter, at Amnesty International beskyldte den nigerianske regeringshær for at fare frem med stor brutalitet i jagten på medlemmer af den islamistiske terrororganisation Boko Haram.

Organisationen, der står stærkest i det nordlige Nigeria, har gennem det seneste års tid optrappet sine aktioner voldsomt. Så sent som i forrige uge angreb de en kirke fuld af mennesker til højmesse i byen Kaduna, hvor en halv snes blev dræbt og 111 kvæstet.

Ifølge oberstløjtnant Sagir Musa, en talsmand fra regeringens taskforce, er drabene under efterforskning.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.