Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

23-årig ville hævne Syrien og skar halsen over på to

Radikaliseret marokkaner angreb ti med kniv i den finsk by Turku. Retssag mod ham er indledt mandag.

Abderrahman Bouanane er under skarp bevogtning ved Finlands første terrorretssag. Den foregår i et fængsel i Turku. Reuters/Lehtikuva
Abderrahman Bouanane er under skarp bevogtning ved Finlands første terrorretssag. Den foregår i et fængsel i Turku. Reuters/Lehtikuva

I den finske by Turku (Åbo) er en terrorretssag indledt mod en marokkansk asylansøger. Han er anklaget for at dræbe to mennesker med kniv og såre otte andre.

Det er den første terrorretssag i Finland.

»Det var min tanke at skære halsen over på to personer«, skal den 23-årige islamist Abderrahman Bouanane have fortalt politiet under afhøring ifølge flere finske medier.

Han er blevet ført ind retten i håndjern. Der er tale om en midlertidig retssal, som er indrettet i et fængsel i Turku.

Den 23-årige er tiltalt for to tilfælde af drab og otte drabsforsøg med terror som motiv på Salutorvet i Turku.

Bouanane har fortalt, at hans ofre var tilfældige. Ifølge politiet råbte han Allahu Akbar (Gud er den største), da han huggede folk ned med sin kniv.

Finsk politi kunne i februar fortælle, at Bouanane havde stærke sympatier for Islamisk Stat, og at angrebene i Turku var hævn for vestlige bombardementer i Syrien sidste år.

Hassan Zubier fra Sverige blev såret, da han forsøgte at forsvare en kvinde mod den 23-årige marokkaner 18. august sidste år. Hans knivsår betød, at han i dag må sidde i kørestol og hele tiden har smerter.

Han siger til tv-stationen Yle, at han vil følge retssagen til ende.

»Jeg har bestemt mig for at være med under hele retssagen. Dels for at vise, vi ikke er bange, at vi aldrig giver efter, og også for at han skal se mig hver dag«, siger han.

Ifølge politiet var den unge marokkaner blevet radikaliseret tre måneder før, han gennemførte sit blodige forehavende.

De sårede og familierne til ofrene har krævet 600.000 euro (knap 4,7 millioner kroner) i erstatning fra gerningsmanden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.