Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

2016 ser ud til at bryde alle varmerekorder

Især i Arktis galopperer opvarmningen, og i Kuwait nåede termometret i juli op på 54 grader.

Marrakesh. 2016 bliver med stor sandsynlighed det varmeste år, der nogensinde er målt på kloden.

Året bliver med 95 procents sikkerhed gennemsnitlig 1,2 grad varmere end niveauet før industrialiseringen.

Det melder Verdens Meteorologiske Organisation (WMO) i en rapport, der præsenteres i Marokko på klimakonferencen COP22 i Marrakesh.

Samtidig har ekstreme vejrfænomener som hedebølger, orkaner og oversvømmelser været hyppigere og mere voldsomme end før. Varmere oceaner har ført til blegning af koralrev og forstyrrede økosystemer i havene.

- 16 af de 17 varmeste år, som er målt, er faldet i dette århundrede, siger WMO's generalsekretær, professor Petteri Daalas.

Især i Arktis galopperer opvarmningen. I det arktiske Rusland har temperaturen ligget hele 6-7 grader over gennemsnittet. Alaska og det nordvestlige Canada har haft omkring 3 grader over normalen.

I Kuwait nåede termometret i juli op på 54 grader, og i Indien ramte kviksølvsøjlen 51 grader. Pretoria i Sydafrika oplevede rekordvarme på 42,7 grader.

Den globale hedebølge var i årets begyndelse hjulpet på vej af en særligt kraftig udgave af naturfænomenet El Niño. Men varmen er fortsat, efter at El Niño er klinget af, melder WMO.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.