Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

2016 blev et dystert drabsår i USA - især i Chicago

Antallet af skuddrab er steget støt i USA i de seneste par år. I 2016 topper Obamas tidligere hjemby listen.

Politiet undersøger gerningsstedet efter et drab i Chicago nytårsdag. Nye tal viser, at 2016 var et af de mest voldelige år i byen i knap 20 år. Scanpix/Scott Olson
Politiet undersøger gerningsstedet efter et drab i Chicago nytårsdag. Nye tal viser, at 2016 var et af de mest voldelige år i byen i knap 20 år. Scanpix/Scott Olson

Chicago. 762 mennesker blev dræbt i Chicago sidste år, og dermed ligger byen øverst på listen over amerikanske byer med flest drab i 2016.

Det viser en statistik fra forbundspolitiet FBI, som er gengivet af nyhedssitet The Trace.

Selv om situationen i Chicago er dramatisk, havner byen alligevel et stykke nede ad listen, når man ser på, hvor der skete flest drab i forhold til antallet af indbyggere.

Den kedelige rekord har New Orleans, hvor der i 2016 blev begået 46,9 drab per 100.000 indbyggere.

Dernæst kommer Detroit med 45, St. Louis med 43,8 og Baltimore med 38,1 drab per 100.000 indbyggere. Chicago ligger helt nede på en 18.-plads med 16,4 drab per 100.000 indbyggere.

Alligevel får storbyen - som Barack Obama boede i, inden han blev præsident - en del opmærksomhed i forbindelse med offentliggørelsen af drabsstatistikkerne.

For med i alt 4331 ofre for skudepisoder, hvor 762 havde en dødelig udgang, blev 2016 det mest voldelige år, byen har oplevet i næsten 20 år.

USA's kommende præsident, Donald Trump, antydede mandag, at byens borgmester bør bede om føderal hjælp for at stoppe voldsspiralen.

Andre statistikker viser, at antallet af drab begået med skydevåben er steget støt i USA i de seneste par år. I 2016 blev der begået i alt 14.959 drab i hele landet, mens det i 2015 var 13.474 og i 2014 var 12.547.

Det er en stigning på omkring 19 procent i løbet af to år, viser tal fra Gun Violence Archive.

Folkene bag databasen har registreret 384 masseskyderier i 2016, det vil sige episoder hvor fire eller flere personer bliver skudt af samme gerningsmand.

USA er det land i verden med flest skydevåben i privat eje. Der er registreret 113 skydevåben for hver 100 amerikanere.

/ritzau/NTB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.