Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

20 af ofrene for bombeangreb har skader på vitale organer

Britisk indenrigsminister oplyser, at 3800 soldater skal hjælpe politiet med at bevogte byer.

Tilstanden er kritisk for 20 af de sårede fra mandag aftens bombeangreb i Manchester. Det oplyser den lægeansvarlige i området.
Tilstanden er kritisk for 20 af de sårede fra mandag aftens bombeangreb i Manchester. Det oplyser den lægeansvarlige i området.

Tilstanden er kritisk for 20 af de sårede fra mandag aftens bombeangreb i Manchester. Det oplyser den lægeansvarlige i området.

Myndighederne har fastlåset, at det var den 22-årige britiskfødte Salman Abedi, som sprængte bomben ved afslutningen af en koncert med sangeren Ariana Grande i Manchester Arena.

Den britiske indenrigsminister, Amber Rudd, antyder onsdag, at Abedi ikke handlede alene.

De 20 hårdt sårede fra Manchester Arena lider af »svært traumatiske skader«, fortæller Jon Rouse, der er den øverste ansvarlige for behandlinger i Manchester.

22 mennesker blev dræbt, da Abedi udløste sin bombe. Den indeholdt metalstykker og søm for at gøre størst mulig skade.

»Vi behandler nu 64 personer. Af dem er cirka 20 i særlig behandling, ja i intensiv behandling,« siger Rouse til Sky News.

»Der er skader på vitale organer, større skader hvad angår lemmer, og nogle af disse personer vil behøve meget langvarig behandling og støtte.«

Premierminister Theresa May meddelte tirsdag aften, at trusselsniveauet i Storbritannien er »kritisk«. At et nyt angreb kan være lige om hjørnet.

Indenrigsminister Rudd siger til BBC, at hun anser det for »sandsynligt«, at Abedi ikke handlede alene. Hun oplyser, at 3800 soldater bliver sendt ud i gaderne i Storbritannien for at lette politiets opgaver.

Politiet i London bekræfter i en erklæring, at soldater vil blive inddraget i nogle af politiopgaverne.

»Militæret vil komme til at arbejde under Londons politis kommandostruktur og sørge for fast bevogtning ved nøgleposter.«

»Det vil omfatte Buckingham Palace, Downing Street, ambassader og Westminster. Det vil frigøre bevæbne politifolk til at gå patruljer,« hedder det.

Der er foreløbig sat navn på fem dræbte. Det er den 18-årige Georgina Callander, den otteårige pige Saffie Rose Roussos, den 28-årige John Atkinson, 15-årige Olivia Cambell. Den femte er Kelly Brewster, oplyser hendes partner på Facebook. Hendes alder er ikke kendt.

Polens udenrigsminister, Witold Waszczykowski, oplyser, at et polsk ægtepar, der blev meldt savnet efter bombeangrebet i Manchester, er døde.

»Forældrene kom, efter koncerten var slut, for at hente deres døtre, og uheldigvis har vi oplysninger om, at de er døde. Børnene er i sikkerhed,« fortæller han polsk radio.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.