Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

19 etiopiere blev fundet døde i lastbil

Etiopiere betaler smuglere for at køre dem mange tusind kilometer væk fra tørke og sult i overfyldte lastbiler

Grænsevagter i Den Demokratiske Republik Congo (DRCongo) har fundet 19 etiopiske migranter omkommet i en lastvogn, hvor de er døde af iltmangel.

Der var op mod 100 mennesker skjult i lastvognen, som vakte myndighedernes mistanke på grund af en "kvalmende stank".

- Da lastrummet blev åbnet, viste det sig, at det indeholdt omkring 100 etiopiske migranter. 19 var omkommet, mens 76 stadig var i live, siger Jean-Pierre Lubosha, der leder den lokale grænsevagt i DRCongo, til nyhedsbureauet AFP.

De overlevende har fortalt, at de var på vej til Sydafrika, og at lastbilen havde kørt gennem Kenya. Bilen var indregistreret i Zambia. Chaufføren hævdede, at bilen var lastet med fisk.

Lastbilen blev stoppet lidt uden for byen Mwenda nær Zambias grænse torsdag, oplyser indenrigsministeren for provinsen Haut Katanga, Ufwa Kasongo Kibali.

Den FN-sponsorerede Radio Okapi rapporterer, at migranterne er blevet overladt til Zambias konsulat.

Etiopien er i øjeblikket ramt af den værste tørke i 50 år.

Vejrfænomenet El Niño har forværret tørken, som har fået brønde til at tørre ud og har dræbt hundredtusinder af husdyr.

Over 80 procent af etiopierne lever i landsbyer og lever af deres egne landbrugsprodukter. Store områder er sårbare over for virkningerne af klimaforandringer, økonomisk ustabilitet og øget konkurrence om vand og jord.

Over 10 millioner mennesker er ude af stand til at brødføde sig selv, fordi deres afgrøder og dyr er døde. Titusinder er blevet fordrevet fra deres hjem.

Mange betaler menneskesmuglere for at bringe dem til Sydafrika, og de tilbagelægger tusindvis af kilometer i overfyldte lastbiler.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.