Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

19 blev dræbt i angreb på pakistansk universitet

Godt tre timer varede angrebet, som onsdag ramte et pakistansk universitet, hvor 19 er meldt dræbt og et ukendt antal er såret. Soldater er ved at gennemsøge universitetsområdet.

Pakistanske sikkerhedsfolk under angrebet ved universitetet i Pakistan.
Pakistanske sikkerhedsfolk under angrebet ved universitetet i Pakistan.

Peshawar: Mindst 19 mennesker blev dræbt, da fire militante onsdag stormede et universitet i det urohærgede, nordvestlige Pakistan, oplyser militæret.

De pakistanske myndigheder har afsluttet en gennemsøgning af universitetsområdet, og de fastslår, at mindst 19 mennesker blev dræbt, og at de fire militante, som begik angrebet, er dræbt.

Myndighederne advarer om, at antallet af dræbte kan stige, da omkring 50 personer er såret.

- Antallet af dræbte kan stige til 40, siger sikkerhedskilder.

En talsmand for redningsmandskabet siger, at der blandt de dræbte er studenter, vagter, politifolk og mindst en lærer - ifølge lokale medier kemilæreren Syed Hamid Husain.

To eksplosioner rystede universitetet, mens angrebet var i gang.

- Jeg hørte to eksplosioner nær det ene beboelseskompleks, siger et anonymt øjenvidne til Pakistans Geo TV og tilføjer:

- Vi ved ikke, om eksplosionerne var granater eller angriberne, der sprængte sig selv i luften.

De i alt fire angrebsmænd blev dræbt af sikkerhedsstyrker, efter at de havde forskanset sig i to bygninger på universitetsområdet.

De militante kom ind på området i ly af en tæt vintertåge og klatrede over ydermurene til det velbevogtede Bacha Khan Universitet i Charsadda i den nordvestlige Khyber Pakhtunkhwa-provins.

Da de var kommet ind på universitetet, åbnede de ild mod studerende og lærere i klasseværelser og på sovesale.

Universitetet har over 3000 studerende. Onsdag befandt der sig yderligere omkring 600 gæster på læreanstalten i anledning af en poesi-oplæsning.

Taliban i Pakistan tager skylden for angrebet, som kaldes for hævn for militærets langvarige offensiv mod militante grupper i Pakistans klanområder nær grænsen til Afghanistan.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.