Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

18 meter lang hval strandet

Et eksemplar af verdens næststørste dyr efter blåhvalen er strandet i Queens i området Breezy Point ved New York. Eksperter vurderer, at det 18 meter lange dyr er en finhval, og at hvalens tilstand er kritisk. Den risikerer derfor at blive aflivet.

Den strandede hval ved Queens i New York.
Den strandede hval ved Queens i New York.

USA: Lokalt Politi og brandvæsen begyndte straks af sprøjte den strandede hval med vand for at holde den i live, indtil eksperter kunne tage over. Mendy Garron, som er specialist for den føderale fiskeritjeneste vurderede umiddelbart efter, at dyret var »virkelig afmagret, og i dårlig stand«. Det skriver SKY News.

Desuden bevægede hvalen sig meget lidt, og det betyder, at det er usandsynligt at den kan komme tilbage til havet, sagde hun. Det skal nu besluttes, hvad der skal ske med det strandede dyr.

Ifølge Mendy Garron er den bedste fremgangsmåde ofte at aflive en strandet hval, fordi et dyr af den størrelse bliver kompromitteret i en eller anden form, når det strander.

Havpattedyr strander af forskellige årsager - naturlige årsager, alderdom eller sygdom, og undertiden på grund af sammenstød med både.

En voksen finhval kan blive op til 27 meter og veje op til 70 tons. De findes i alle verdenshavene, og kan blive op til 100 år gamle.

Der er set mindst 25 arter af hvaler og delfiner i New York-regionen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.