Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

160 gange har asylansøgere forsøgt at gå til Sverige

Kun i et kendt tilfælde er en gruppe asylansøgere nået over broen. De fleste stoppes på Peberholm.

Arkivfoto
Arkivfoto

Siden Sverige indførte grænsekontrol for et år siden, har der været 160 tilfælde, hvor personer har forsøgt at krydse Øresundsforbindelsen til fods med det formål at søge asyl i Sverige.

Det oplyser Sveriges Radio.

Den svenske grænsekontrol betyder, at man skal vise pas for at komme med tog og færge fra Danmark. Og i den situation er der altså nogle, der forsøger at krydse forbindelsen til fods, til trods for at det er meget farligt.

De fleste har forsøgt at gå langs motorvejen. Her bliver de som regel hurtigt opdaget. Farligere har det været i de cirka 50 tilfælde, hvor nogle har forsøgt at gå i jernbanetunnelen.

- Der er ikke meget plads i tunnellen, og hvis toget kører hurtigt forbi, kan man blive trukket ind mod toget, og der kan ske en alvorlig ulykke, siger Henrik Møller Jakobsen fra Københavns Politi til Sveriges Radio.

Indtil videre er det ifølge Sveriges Radio kun i et tilfælde lykkedes for en gruppe asylansøgere at nå til Sverige til fods. Det skete i maj, da fem unge under 18 år først blev tilbageholdt på den svenske side af grænsen.

Normalt stoppes asylansøgerne enten på motorvejen, eller når de kommer ud af jernbanetunnellen på den kunstige ø Peberholm.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.