Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

16 militante oprørere dræbt i ukendt Thai-konflikt

Onsdag morgen blev 16 militante muslimer dræbt af militæret i Thailand, da de forsøgte at trænge ind på en militærbase.

THAILAND: Mindst 16 militante muslimer blev tidligt onsdag morgen lokal tid, dræbt under et angreb på en militærbase i Narathiwat-provinsen i det sydlige Thailand, skriver Reuters.

Flere end 60 militante personer angreb basen, men blev relativt hurtigt nedkæmpet af militærbasens marinesoldater, der havde fået et tip om angrebet. Militæret oplyste undervejs himlen med nødblus og åbnede ild.

16 islamister blev dræbt, og dødstallet er således blevet justeret siden de første meldinger på 17. Ingen soldater kom noget til under angrebet.

Konflikten i det sydlige Thailand, som vel nok er en af de mindst kendte konflikter i Asien, bunder i et ulmende muslimsk oprør i det ellers udprægede buddhistiske område, der dækker provinserne Pattani, Yala og Narathiwat, blot et par timers kørsel fra nogle af de mest populære turistområder i landet.

Der har imidlertid været kampe og bombeangreb i provinserne i flere år, men onsdagens angreb på militærbasen er ifølge Reuters et af de hidtil mest blodige i en konflikt, hvor premierminister Yingluck Shinawatra ifølge flere eksperter har vist sig at være magtesløs.

»Det var bare et spørgsmål om tid, før en episode som denne ville ske. Oprørere har siden 2011 foretaget større og større angreb,« siger Thailand-iagttager Anthony Davis fra sikkerhedskonsulentfirmaet IHS Jane, til Reuters.

Ifølge Srisomphob Jitphiromsri, en ekspert fra tænketanken »Deep South Watch«, vil det fejlslagne angreb ikke mildne konflikten. Tværtimod.

»Fiaskoen vil snarere gøre dem endnu mere målrettede i deres kamp, blandt andet på grund af det høje dødstal,« siger Srisomphob Jitphiromsri til Reuters.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.