Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

150.000 står i den svenske kø til asylbehandling

Asylansøgere i Sverige må væbne sig med tålmodighed. Køen er først væk engang til næste år.

Flygtninge og migranter står i kø hos Migrationsverket i Malmø, der er Skånes hovedvej ind i Sverige for de flygtninge, som primært ankommer efter at have rejst gennem Danmark.
Flygtninge og migranter står i kø hos Migrationsverket i Malmø, der er Skånes hovedvej ind i Sverige for de flygtninge, som primært ankommer efter at have rejst gennem Danmark.

Stockholm: Omkring 163.000 migranter og flygtninge kom i fjor til Sverige, og det kan ses på køen til at få asyl i Sverige.

Foreløbig er tilstrømningen aftaget betydeligt, efter at de svenske myndigheder har indført kontrol ved grænserne.

Men asylkøen er alligevel meget lang, og de svenske asylmyndigheder i Migrationsverket kæmper med at nå igennem de mange ansøgninger.

Søndag rapporterer Sveriges Radios program Ekot, at myndighederne arbejder med at ændre arbejdsgangen for at få tempoet i behandlingen op.

Et forslag er at tage de sager, der ser mest enkle ud, først, sådan at de kan komme af vejen med enten asyl eller afvisning.

- Ved at dele det op, kan vi få alle sagerne hurtigere igennem systemet, siger Mikael Ribbenvik, stedfortrædende generaldirektør i Migrationsverket.

- Men problemet er, at selv om vi øger vores indsat rigtig meget, så vil det vare til et stykke ind i næste år, før vi er tilbage i en rimelig balance, siger han.

I slutningen af januar sagde Sveriges indenrigsminister, Anders Ygemans, at de svenske myndigheder venter, at op til 80.0000 asylansøgere bliver afvist og skal udvises over de næste år.

/ritzau/TT

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.