Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

15 civile meldes dræbt ved luftangreb i Idlib i Syrien

Der har atter været luftangreb i den syriske provins Idlib, hvor der tirsdag var angreb med kemiske våben.

Der har lørdag atter været luftangreb i Idlib-provinsen i Syrien, hvor 15 civile meldes dræbt. Billedet er fra i tirsdags, hvor redningsfolk hjælper ofre for kemiske våben. Reuters/Stringer
Der har lørdag atter været luftangreb i Idlib-provinsen i Syrien, hvor 15 civile meldes dræbt. Billedet er fra i tirsdags, hvor redningsfolk hjælper ofre for kemiske våben. Reuters/Stringer

15 civile er blevet dræbt i den syriske provins Idlib under luftangreb.

Oplysningen kommer fra observatørgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der via et netværk på den syriske slagmark indsamler informationer om krigens udvikling.

Gruppen skriver, at det menes, at det var russiske fly, der stod bag lørdagens angreb. Rusland er allieret med den syriske præsident Bashar al-Assads regime.

Idlib er en provins i det nordvestlige Syrien.

Blandt de 15 dræbte i landsbyen Urum al-Joz, der blev angrebet, skal der være fire børn.

Tidligere lørdag skrev observatørgruppen, at der havde været et luftangreb i byen Khan Sheikhun, også i Idlib. Her blev der meldt om en dræbt kvinde.

Det var i Khan Sheikhun, at der tirsdag døde 87 civile, herunder 31 børn, i et angreb, som ifølge vestlige efterretningskilder blev foretaget med kemiske våben.

Vesten, herunder USA, beskylder Assad og hans luftvåben for at have gennemført angrebet med de kemiske våben. Det afviser regimet.

Rusland har forklaret, at der ganske vist blev gennemført et luftangreb. Men ifølge russernes forklaring bombede flyene et af oprørernes bombelagre i byen. Det viste sig så, at oprørerne havde lagret kemiske våben.

I fredags sendte USA 59 tomahawk-missiler mod den syriske luftbase, hvorfra flyene, der stod bag tirsdagens angreb, var lettet.

Idlib er en provins, som kontrolleres af oprørsalliancer, herunder tidligere al-Qaeda-grupper.

Oprørerne i Idlib er jævnligt mål for de syriske og russiske styrker.

I 2011 begyndte borgerkrigen i Syrien med demonstrationer mod regeringen. Den har siden udviklet sig til at være en langvarig, indviklet og blodig konflikt, som har kostet omkring 320.000 mennesker livet og sendt millioner på flugt.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.