Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

15-årigt Taleban-offer udskrevet

Afghanske Malala, der blev skudt i hovedet af Taleban, skal dog gennemgå operation i kraniet senere.

I løbet af de kommende uger skal den afghanske pige, der blev verdensberømt, gennemgå en kranieoperation som led i sin efterbehandling
I løbet af de kommende uger skal den afghanske pige, der blev verdensberømt, gennemgå en kranieoperation som led i sin efterbehandling

STORBRITANNIEN: Den pakistanske teenagepige Malala Yousafzai er blevet udskrevet fra det hospital i Birmingham, hvor hun har været indlagt til behandling for sine hovedskader. Det oplyser Sky News.

Den 15-årige pige fra Swat-dalen i det nordlige Pakistan blev i oktober skudt i hovedet af Taleban-folk, fordi hun agiterede for, at piger skulle gå i skole og uddanne sig. Hendes behandling er ikke slut, men hendes tilstand er nu så god, at hun kan opholde hjemme hos sin familie.

- Malala er en stærk ung kvinde. Hun har arbejdet hårdt sammen med de personer, der tager sig af hende, og har gjort store fremskridt mod helbredelse, siger Queen Elizabeth Hospitals medicinske direktør, Dave Rosser, til Sky News.

- Hun vil fremover blive behandlet på hospitalet som en ambulant patient, og vores hold af behandlere vil fortsætte med at arbejde sammen med hende hjemme for at overvåge hendes videre pleje, fortæller han.

I løbet af de kommende uger skal hun desuden gennemgå en kranieoperation som led i sin efterbehandling

Malala Yousafzais familie opholder sig midlertidigt i Storbritannien, men den pakistanske regering meddelte for et par dage siden, at hendes far, Ziauddin Yousafzai har fået en stilling som undervisningsattache ved det pakistanske konsulat i Birmingham, så han kan være tæt på sin datter.

Samtidig har de britiske myndigheder tilkendegivet, at Malala kan få permanent opholdstilladelse i landet.

Såvel Malala som hendes far har efter nedskydningen fået dødstrusler fra Taleban.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.