Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

145 kilo kokain fundet blandt bananer

Norske toldere har beslaglagt et rekordstort parti kokain, der var skjult i en forsendelse fra Sydamerika. Hverken speditør eller importør er sigtet i sagen.

NORGE: En sending bananer fra Ecuador til Norge indeholdt andet end gule frugter. Det kunne det norske toldvæsen konstatere, da lasten ankom til Oslo 10. december.

Med hjælp fra to narkohunde fandt tolderne ikke mindre end 145 kilo kokain blandt bananerne. Et helt usædvanligt stor fangst, fortæller told- og afgiftsdirektør Bjørn Røse til Dagbladet.

»Dette ene fund er lige så meget kokain, som Toldvæsnet har beslaglagt i alt de sidste tre år,« siger han.

De norske myndigheder formoder, at kokainen er blevet lastet i Ecuador. Man mistænker således ikke chaufføren, der fragtede bananerne fra Tyskland til Norge, for bevidst narkosmugling. Heller ikke importøren eller supermarkedskæden Bama, der skulle modtage bananerne, risikerer en narkodom.

»Dette er en fremgangsmåde kendt som »rip-off«, hvor smuglerne har fundet en lovlig last og formået at lægge narkotikaen sammen med lasten, uden at hverken transportfirmaet eller modtageren i Norge havde kendskab,« fortæller Bjørn Røse, der til Dagbladet oplyser, at denne metode er blevet mere udbedt gennem de seneste år.

Det vides endnu ikke, om kokainen, der har en værdi på omkring 50 millioner norske kroner, skulle sælges på det norske marked. Foreløbig er ingen sigtet i sagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.